Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Het liefst wil ik dat iedereen single blijft, net als ik.”

12 februari 2019 · Leestijd 2 min

Die Paulus hè? Die zegt nogal wat: “Het liefst wil ik dat iedereen single blijft, net als ik.” Juist. “Maar als je brandt van begeerte, trouw dan maar wel.” Oké, wat is dit voor redenering? Moeten we allemaal net als Paulus worden?

afbeelding

Voordat we verder gaan even een kort overzicht van wat Paulus allemaal heeft overleefd:

Als je dit allemaal overleeft, heb je genoeg in huis om de rest van je leven single te zijn!

Grapje.

Paulus is natuurlijk best een extreem geval. Hij reisde zijn hele leven rond om gemeentes te stichten en schreef in de tussentijd zo'n 30% van het Nieuwe Testament. Hij kwam waarschijnlijk door onthoofding om het leven, de enige manier hoe ze hem konden laten zwijgen over Jezus. Misschien voel jij je niet bepaald een held als je dit rijtje naast je eigen leven houdt, maar dat is niet het punt.

Met je huwelijk kun je God eren, maar met je vrijgezelle leven ook! God wil je gebruiken op de plek waar je nu staat, net zoals hij Paulus gebruikte op de plek waar hij stond. Bij hem was dat als levenslange single, bij jou misschien als liefdevolle echtgenoot of vriendin. 

Paulus schrijft in zijn brief aan de Filippenzen: “Want voor mij is leven Christus en sterven winst.” Hij schrijft niet: 'single zijn is Christus' en ook niet: 'getrouwd zijn is Christus'. Hij schrijft: 'leven is Christus'. Als jij druk voelt uit je omgeving om een relatie te hebben of te trouwen, denk dan aan Paulus: Het gaat niet om je huidige status, maar om wat je ermee doet.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡