Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Help, ik voel niets!

19 december 2016 Leestijd 3 min

God, waar bent u? Je wilt Zijn aanwezigheid zo graag voelen, maar het lukt je niet. Soms voelt God zo ver weg. Wat kun je daaraan doen?

1. Volg een leesplan

Probeer je niet alleen te focussen op het gevoel, maar ook op Zijn beloftes. Vertrouw op Zijn woord, grote kans dat je Zijn aanwezigheid vanzelf gaat voelen! Dit kun je bijvoorbeeld doen door te lezen over de beloften van God in de Bijbel en een leesplan te volgen. Dit is een handige website om leesplannen over verschillende thema鈥檚 te volgen.

2. Bezoek eens een andere kerk

Misschien voel je je niet helemaal thuis in je huidige gemeente, waardoor je je onbewust afsluit, of met tegenzin naar de kerk gaat. Het kan misschien helpen om een andere kerk te bezoeken waar jij beter op je plek zit.

3. Christelijke evenementen

Geloof ons, je bent absoluut niet de enige die zoekt naar de aanwezigheid van God. Écht niet. Grote kans dat je op een christelijk evenement in gesprek komt met iemand die dezelfde zoektocht heeft doorgemaakt, misschien hebben ze zelfs wel tips voor je. Vaak worden op veel van dit soort evenementen ook verschillende workshops gegeven die aandacht besteden aan dit thema. 

4. Boeken

Voor alle boekenwormen onder ons: er zijn echt honderden boeken geschreven over dit onderwerp. ‘Dus Ik Hoor Van U’, door René van der Rijst, bijvoorbeeld. In dit boek begint Tessa haar zoektocht naar God, en ze krijgt nog antwoord ook: ‘Ik mail u om te zeggen dat ik in uw boek begonnen ben en om te vertellen wat ik ervan vind. Maar ik snap er niet veel van en volgens mij klopt het ook niet. Nu las ik in uw boek dat u elke keer spreekt, ‘en God sprak’, staat er dan. En dat zou ik ook wel willen. Zou u me, als u een keer tijd hebt, terug kunnen mailen?’. 

5. Bidden

In Psalmen 10 vraagt David zich af waarom God soms zo ver weg is, en zich verbergt in tijden van nood. Hij zegt dat mensen zijn geloof in God naar beneden proberen te halen, maar in Psalmen 10:16 zegt hij: ‘De Heer is Koning voor eeuwig en altijd: vijandige volken verdwijnen uit zijn land. U, heer, verhoort de wens van de nederigen, U bemoedigt hen en luistert met aandacht, U doet recht aan wezen en verdrukten. Geen mens kan hen nog uit het land verjagen’. David zegt dus dat Hij naar je luistert, dat Hij je bemoedigt en je wensen zal vervullen, mits je nederig bent en dus laat merken dat je in Zijn aanwezigheid wilt zijn.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕