Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Help Fabienne (14) aan een hulphond!: 'Ze kan niet meer naar school'

9 augustus 2022 · Leestijd 3 min

Op je veertiende niet naar school kunnen door psychische problemen: Fabienne worstelt er dagelijks mee. Een hulphond zou haar leven verbeteren, maar die lijkt helaas onbetaalbaar. 3FM-dj Herman Hofman komt in actie om de €19.000 voor haar in te zamelen. Wij spraken hem over de actie: “Laten we dit samen doen!”

DONEER HIER!
GGZ-wachtlijsten

Herman: “Een luisteraar – die Fabienne persoonlijk kent – vertelde me haar verhaal. Fabienne heeft autisme en raakte hierdoor in een depressie. Daarnaast heeft ze last van dwanghandelingen en kan ze erg slecht met prikkels omgaan. Door dit alles is naar school gaan onmogelijk. Zelfs speciaal onderwijs lukt haar niet meer. Bij de GGZ loopt het helemaal vast, en door alle ingewikkelde constructies komt Fabienne er maar niet tussen. Een hulphond zou voor een haar enorme uitkomst zijn. Hij kan ervoor zorgen dat ze meer structuur en veiligheid krijgt, waardoor ze weer naar buiten en naar school kan.”

“Ik weet hoe het is”

“Fabienne’s verhaal raakte me meteen. Door mijn burn-out weet ik heel goed hoe lastig het is om in die GGZ-molen te zitten. En dan was mijn probleem nog goed op te lossen. Bij Fabienne is dit een stuk ingewikkelder. Nadat de crowdfunding één maand online stond, was er nog maar €250 van de €19.000 opgehaald, het schoot niet op. Ik besloot mijn laatste maand bij 3FM te gebruiken om geld op te halen en zo hopelijk het hele bedrag te verzamelen.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Een goed hart

“Er is een hoop ellende in het nieuws; stikstof-problemen, ingewikkelde politieke discussies. Het lijkt alsof mensen verharden, maar we vergeten dat de meeste mensen juist een goed hart hebben. Veel mensen kunnen makkelijk vijf of tien euro missen. Er was zelfs een slager die €500 doneerde! Het is mooi om te zien dat we met zo’n actie de goedheid van de mens ook kunnen belichten. Fabienne vindt het spannend en overweldigend, maar is ontzettend dankbaar en blij dat zoveel mensen – die haar niet kennen – haar willen helpen aan een hulphond.”

Oma, buurman, ouders

“Persoonlijk contact is belangrijk bij dit soort acties. Dus als dit verhaal je raakt, vraag dan je oma, buurman of je ouders of zij ook iets willen geven, dat werkt vaak heel goed. Daarnaast hebben we ook een poster met een QR-code die je kan uitprinten om op je school, sportclub of in je kerk te hangen. We zijn al op de helft, het zou fantastisch zijn als we dit bedrag samen bij elkaar krijgen!”

DONEER HIER!

Benieuwd hoe de actie gaat? Houd het in de gaten via haar Instagram!

Sacha (17) heeft een hulphond voor haar eetstoornis: ‘Ze likt letterlijk mijn tranen weg'

Lees ook over:

Sacha (17) heeft een hulphond voor haar eetstoornis: ‘Ze likt letterlijk mijn tranen weg'

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡