Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hanne: “Ik schold een fan uit tijdens een show... ”

19 oktober 2017 · Leestijd 3 min

Hanne de Vries is misschien wel de bekendste aanbiddingsleider van Nederland. “Maar het gaat niet om mij, het gaat om God. Ik vind het lastig als mensen dat lijken te vergeten.” Als gast bij BEAM LIVE verbaasde hij ons backstage met nooit eerder vertelde verhalen en anekdotes.

“Wat maar weinig mensen van me weten is dat ik heel graag game. Starcraft 2 is mijn favoriet, een strategiespel. Mijn vrouw vindt het maar stom en onzinnig als ik game, wat overigens niet heel regelmatig meer gebeurt. Ik antwoord dan: Ja schat, jij kijkt toch ook de hele dag door naar blogs? Dat vindt ze natuurlijk helemaal niet vergelijkbaar.” Hanne is toch heel gelukkig getrouwd met Corinne en ze wonen samen met hun zoontje in Utrecht. Hanne groeide op in Doetinchem waar hij op de middelbare school een meisje aan het huilen maakte omdat hij haar niet wilde zoenen.

“Ik speelde in een schoolbandje tijdens de toneelweken die we elk jaar hadden op school. Na deze weken hadden we een feest waar een meisje uit mijn klas en ik erachter kwamen dat we elkaar bijzonder interessant vonden. We zoenden die avond. Maandag kwam ik weer op school en wist ik niet of ik nu verkering had of niet, ik had geen idee. Mijn klasgenoten hadden dat ook niet en vroegen zich hardop af: ‘Heeft Hanne nu verkering of niet?’ Het meisje waar ik mee gezoend had, wilde volgens mij een punt maken door me voorin de klas te zoenen, maar dat zag ik niet zo zitten. Dat hoeft van mij echt niet voorin de klas. Ze voelde zich natuurlijk harstikke afgewezen en liep boos en volgens mij ook huilend het klaslokaal uit. Oeps.”

“God gebruikt mij om zijn boodschap te vertellen, dus ik hoop altijd dat het op het podium niet om mij gaat, maar om Hem. Tuurlijk geeft hij mij een bepaald karakter en bepaalde talenten, maar dan nog ben ik geen rockster. Ik heb een aantal jaar in de zomer aanbidding mogen leiden op camping de Betteld. Op een gegeven moment was er een fantastisch moment waarop we echt in diepe aanbidding waren voor God. Ik zei: ‘Wat is dit een goed moment!' Iemand in het publiek begreep het niet helemaal en schreeuwde: ‘Jaaa, whoehoe HANNE!!’ Voordat ik wist wat er gebeurde reageerde ik door de microfoon: ‘Nee, Jezus. Sukkel!’ Alle mensen in de zaal keken geschrokken mijn kant op. Na de aanbidding heb ik deze persoon nog even opgezocht en mijn excuses gemaakt, niet mijn beste moment ooit.”

“Ik ben altijd bezig met nieuwe muziek. Als ik een melodie of tekst in mijn hoofd krijg, neem ik dit met mijn telefoon op. Tijdens BEAM LIVE laat ik een paar fragmenten horen.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Gods werk blijft doorgaan. Over een paar weken vertrek ik met mijn band naar India. Ik ben er nooit eerder geweest, we zijn door een band daar uitgenodigd om mee te gaan op tour. Dit wordt een fantastisch nieuw avontuur.” 

Elke woensdag om 19.00 uur is BEAM LIVE op YouTube met een interessante gast. Jij bent van harte uitgenodigd om mee te chatten en vragen te stellen. Abonneer op ons kanaal, dan mis je niets meer! 

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡