Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Groninger studenten viral met bierkratcurling

6 januari 2016 · Leestijd 2 min

Een straat met een laag ijs, lege bierkratten van een studentenborrel en een spontaan idee: meer was er niet nodig voor het ontstaan van de nieuwe sport. Miljoenen mensen hebben de video, waarmee de studenten het hele internet over gaan, inmiddels al voorbij zien komen.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Toch is het niet de eerste keer dat de studenten in Groningen aan bierkratcurling doen. "We deden dit in 2012 ook al. Alleen was het toen niet op straat, maar op echt ijs," vertelt Guido (23), masterstudent Journalistiek, die de video speciaal voor BEAM uit de oude doos heeft gevist.

Henk (21), student theologie, kreeg gisteren een appje met de vraag: ‘Zullen we gaan biercurlen? Er ligt ijs op straat, dus we hebben een grote baan.’ Een paar minuten later stond hij met een bezem het ijs te vegen.  Anderen tekenden grote cirkels op het ijs en zorgden voor een aantal bierkratten. "We begonnen met 3 mensen, maar er kwamen steeds meer mensen bij. We wonen met een grote groep studenten van onze christelijke studentenvereniging C.S.F.R. in de flats, die je ook in het filmpje ziet. Dus iedereen kwam even kijken. Als vereniging hebben we vier pijlers, en één daarvan is amicaliteit. Zo’n spontane actie past dus perfect binnen onze vereniging." "Het is niet zo dat we elke dag de gekste stunts uithalen. En het is ook toeval dat het zo groot is geworden online. Natuurlijk hebben we er wel over lopen grappen, wat er zou gebeuren als we het online zouden zetten, maar we hadden niet verwacht dat het zo hard zou gaan."

Foto: Anika Ras 

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡