Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gratis Bijbels voor mensen die googelen naar het christelijk geloof

4 november 2019 · Leestijd 3 min

Je kunt er bijna niet omheen: Kanye West heeft een nieuw album uitgebracht. Het album is razend populair, maar heeft het ook nog meer effect dan enkel de likes en streams?

‘Jesus is King’ heeft veel christelijke referenties, maar maakt dit mensen ook nieuwsgieriger naar het christelijke geloof? Het antwoord is een duidelijke JA. Christelijke zoektermen ‘Jesus’ en ‘What do Christians believe?’ werden duidelijk meer gegoogeld na de release van Kanye’s album.

Link voor Bijbels

‘Met al deze zoekopdrachten van zoekende mensen moest iets gedaan worden’, dacht de American Bible Society. Zij zagen deze zoekopdrachten groeien en besloten een concrete oplossing aan deze zoekende mensen te bieden. De link is uit de grond gestampt en verschijnt bij mensen die zoekopdrachten over het geloof hebben. De mensen die op deze link klikken, kunnen hun gegevens achterlaten en krijgen dan een Bijbel opgestuurd. Helemaal gratis!

John Plake, de directeur van de American Bible Society, zegt hier het volgende over: “Als we een invloedrijk persoon als Kanye West zien, die jonge mensen inspireert in hun geloof, zien we als organisatie een mogelijkheid. Wij hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt om Gods Woord te verspreiden en zoekende mensen hierop te wijzen.” Het doel van deze actie is mensen de theologie van Kanye West – die hij zelf beschrijft als ‘awakening’ - te helpen begrijpen.

Extreem nieuwsgierig

Deze actie voorziet ook in de behoeften van mensen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 63% van de Amerikaanse bevolking enigszins geinteresseerd zijn in de Bijbel. 61% van de Amerikaanse volwassenen willen hiernaast ook meer weten over Jezus Christus. Van de mensen die niet bekend zijn met de Bijbel, zegt 11% ‘extreem nieuwsgierig’ te zijn naar de Bijbel en Jezus.

Een van de oprichters heeft gezegd dat er sinds afgelopen woensdag al duizenden aanvragen voor Bijbels in behandeling zijn. Wauw! Helaas is dit alleen een Amerikaanse actie, dus vanuit Nederland zijn geen Bijbels te bestellen. Natuurlijk kunnen Nederlandse zoekers altijd terecht op gratis sites waarop de Bijbel wordt aangeboden, zoals https://www.debijbel.nl/.

Hoe lezen BEAM’ers de Bijbel eigenlijk? Lees het hier! 

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡