Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gor Khatchikyan: 'Jij bent geroepen om een bouwer te zijn"

6 mei 2020 Leestijd 3 min

Zolang de kerken dicht zijn om verspreiding van het corona-virus te voorkomen, organiseert BEAM elke zondag om 11 uur een online kerkdienst. Afgelopen zondag sprak Gor Khatchikyan over het thema 'sta op en schitter'. Zijn preek is terug te kijken, te luisteren en te lezen in dit artikel.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Preek bekijken via YouTube:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven samenvatting van de preek:

Gor Khatchikyan is arts en spreker. Hij preekt over het thema 'sta op en schitter' gebaseerd op Jesaja 60. Hij start de preek met een quote van Martin Luther King waaruit blijkt dat deze man het belangrijker vond om de wil van God te doen dan om lang en gelukkig te leven. Super inspirerend. 

In Jesaja 60 staat dit: 'Sta op en schitter, je licht is gekomen. Over jou schijnt de luister van de Heer. Duisternis bedekt de aarde en donkerte de naties. maar over jou schijnt de Heer. Zijn luister is boven jou zichtbaar.'

Hoe kan jij schitteren?

Na het voorbeeld van Martin Luther King komt ook de profeet Nehemia voorbij ter inspiratie. Hij besloot om terug te gaan naar Jeruzalem en de muren te herbouwen. Juist in de puinhopen en de duisternis. Gor: "Maar als je opstaat en iets wilt bouwen, stoot je altijd op weerstand. Martin Luther King werd vermoord door zijn missie. Nehemia werd gestoord en gehoond en bespot terwijl hij aan het bouwen was. Maar Nehemia zei: 'Ik heb groot werk te doen en ik laat me niet afleiden door deze onzin.' Hij bleef staan en hij schitterde door te doen wat God hem had opgedragen." 

"Ook jij bent geroepen om te schitteren. Het licht, Jezus Christus zelf, is in ons komen wonen. Ook in jou. We mogen juist in deze tijden opstaan en Gods missie uitvoeren. En dan kunnen mensen je geweldig vinden of juist helemaal niets. Ondanks deze meningen verandert onze boodschap niet: Er is hoop en zijn naam is Jezus Christus. We mogen bouwers zijn, opstaan en schitteren. Juist in deze duisternis, is onze schittering goed zichtbaar. We mogen opkomen voor de zwakken, de wezen, de weduwen. We willen eenzaamheid bestrijden en liefhebben."

Wees niet bang!

"We hoeven niet bang te zijn voor de mening van anderen, want wij weten wie er achter ons staan. De glorie van God is boven ons." Gor sluit af door nog een keer de tekst uit Jesaja 60: 1 te lezen: 'Sta op en schitter, je licht is gekomen. Over jou schijnt de luister van de Heer. Duisternis bedekt de aarde en donkerte de naties. maar over jou schijnt de Heer. Zijn luister is boven jou zichtbaar.'

Met nietalleen.nl verbinden we tijdens de coronacrisis mensen die willen helpen aan hulpvragers. Zo staan we klaar voor elkaar in deze bijzondere tijd, want je bent #nietalleen. Meld je aan als je wil helpen of geholpen worden!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕