Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Laura (26): “Gods liefde heeft de pijn van het misbruik geheeld”

8 januari 2021 · Leestijd 2 min

Laura (26) is nog maar vier jaar als zij voor het eerst wordt misbruikt. Zeven jaar lang leeft zij in angst en vreest zij de bezoekjes van de dader, totdat ze iets bedenkt waardoor het misbruik abrupt tot een einde komt. Lange tijd leeft Laura alsof er niks is gebeurd, maar op haar negentiende loopt zij vast.

Laura groeit op in een omgeving waarin scheiding, misbruik, huiselijk geweld en uithuisplaatsing speelt. “Zonder dat mijn ouders het wisten werd ik vanaf mijn vierde misbruikt,” zegt Laura. Ze vertelt dat ze zich de details van het misbruik niet meer kan herinneren. Ze vermoedt dat ze te jong was om te beseffen wat er precies gebeurde en dat ze het daarom heeft verdrongen. “Ik kan me wel herinneren hoe en wanneer het is begonnen. Ook weet ik dat het jaren heeft geduurd en hoe het is gestopt. De dader was iemand die dicht bij de familie stond en het vertrouwen van mijn ouders genoot. Hierdoor kon hij jarenlang ongestoord zijn gang gaan.”

Zo klein als ze is, gelooft Laura dat God bestaat. Ze bidt vurig of Hij het ‘nare’ wil laten stoppen. “Er waren perioden waarin het leek dat mijn gebeden werden verhoord en het misbruik was gestopt, maar het heeft al met al nog zeven jaar geduurd voordat er definitief een einde aan kwam.”

Lees dit artikel verder bij onze collega's van Eva.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡