Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mario: "God gaf mij door de BEAM Kerkdienst een nieuwe vriendengroep"

10 februari 2021 · Leestijd 4 min

Mario kwam begin 2020 in een depressie. Door corona mocht hij zijn vrienden op school niet meer zien, het zeilkamp ging niet door en Mario kwam alleen thuis te zitten. Een paar maanden later werd hij uitgenodigd om met een groepje de BEAM Kerkdienst te kijken. Dit veranderde alles.

“In het begin van de lockdown ging het steeds slechter met me, mentaal en fysiek. Ik at niks meer, dronk bijna niks meer, sliep heel slecht en zag het leven niet meer zitten. Dit verergerde alleen maar, en na de zomervakantie had ik zelfs geen zin meer om te blijven leven. Nadat ik besefte dat ik in een zware depressie zat, heb ik aan de bel getrokken bij mijn ouders. We hebben een psycholoog ingeschakeld waar ik mee zou gaan praten. Ik merkte dat het wel hielp om erover te praten, maar de depressie ging nog niet helemaal weg. Waar was God in dit verhaal? Ik zat er nog steeds mee.”

Een S.O.S. brief aan God

“Rond dezelfde tijd zat ik tijdens een weekend van Youth Alpha nog steeds met die depressieve gevoelens. Er werd in die dienst gevraagd om iets op te schrijven waar we vanaf wilden, en waarvoor we God om hulp wilde vragen. Dus dat deed ik: ik schreef op een briefje de vraag naar God, of Hij mij wilde helpen op een manier die écht bij me past. Een week later kreeg ik een berichtje van een vriendin op school of ik met een groepje de BEAM Kerkdienst wilde kijken! Ik dacht: ‘Oké, sure'. Het leek me wel een leuk uitje, even uit huis zijn en de gezelligheid opzoeken. In het begin was het vooral leuk om weer vrienden te maken en onder de mensen te zijn. Maar na de diensten kregen we ook hele diepe gesprekken over het geloof.”

De ene keer lezen we uit de Bijbel, de andere keer kijken we een Disneyfilm

 “Ik denk door deze gesprekken beter na over de keuzes die ik maak in mijn leven, en vooral in vriendschappen. Vrienden hebben invloed op je, dat kan positief maar ook negatief zijn. Het is voor mij belangrijk om met vrienden te kunnen lachen en kletsen, maar nu ook om een serieus gesprek te kunnen hebben. Ik kon met hen mijn depressie delen, en iemand anders vertelde dat ze vroeger veel last had van angsten. Vaak bidden we na zo'n gesprek met een kringgebed, en dat kan wel een half uur duren! En we lezen soms een stukje uit de bijbel, maar dat doen we niet vaak. Dan kijken we gezellig een Disneyfilm.”

 God is erbij in de depressie

“Ik besef me nu dat God mij naar aanleiding van mijn gebed een echte vriendengroep heeft gegeven. Ik ben God heel erg dankbaar dat hij mij precies op het moment dat ik het nodig had, precies gaf wat ik nodig had. En ik sta nu mede door de goede gesprekken met deze vrienden veel sterker in mijn geloof. Het gaat wel beter met mijn depressie, maar ik ben er nog niet helemaal uit. Dat kost tijd. Maar fysiek gaat het al stukken beter en ik heb ook steeds vaker het gevoel dat God bij me is.”

Veel jongeren raakten net als Mario in een depressie door de gevolgen van de corona-uitbraak. Een andere BEAMer legde ons in dit interview uit hoe zij met haar depressie omging.

Ook een aanrader: Jay-Way vertelde ons over zijn depressie in de BEAM-kerkdienst

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡