Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Delise: "Met mijn muziek wil ik echt een boodschap overbrengen!"

26 maart 2020 · Leestijd 3 min

Nederland kent een hoop christelijke muziek: Reyer, Hanne de Vries, De Rechtstaat en nog veel meer. Super vet natuurlijk en ondertussen timmeren ook een heleboel jonge christelijke artiesten hard aan de weg. Wat drijft hen en wat hopen ze met hun muziek te bereiken? Je leest het hier in de rubriek “Fresh Tunes”. Deze week: Delise.

“Ik ben begonnen met muziek maken en liedjes schrijven toen ik nog maar 12 jaar was. Ik was een hele fanatieke liedjesschrijver en stopte altijd veel tijd in mijn muziek. Van de een op de andere dag werden mijn nummers opgemerkt door het team van Bløf en Anouk. Opeens kreeg ik veel mogelijkheden. Zo mocht ik in Rotterdam Ahoy zingen en heb ik een liedje ingezongen voor de film Het Schnitzelparadijs. Dit was een hele leuke tijd! Ik ben een persoon die bang is voor onzekere situaties. Ik wilde me vasthouden aan dingen die me zekerheid geven. Ik dacht: als ik me aan deze dingen vasthoud, komt het goed met mij. Het logische besluit was om niet verder de onzekere muziekindustrie in te gaan. Ik koos ervoor om serieus te gaan studeren en de muziek achter me te laten.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Andere richting

“Ik ging naar school en heb mijn vwo-diploma gehaald. Daarna deed ik de opleiding rechten waar ik - na 4 jaar gestudeerd te hebben - een baan in aangeboden kreeg. Na een aantal jaar gewerkt te hebben, kwam ik plotseling in een burn-out terecht, mede door de hoge werkdruk. Ik zat thuis en was ziek. Ik baalde enorm dat ik nooit verder was gegaan met mijn muziek en begon het weer op te pakken. Ik werd opnieuw verliefd op de muziek en nam een radicale keuze: Ik stopte met werken en focuste me volledig op mijn muziek. Ik wist dat dit misschien wel onzekere tijden zouden gaan worden. Toch ging ik ervoor en achteraf ben ik heel erg blij dat ik heb doorgezet.”

Kleine Dingen - Delise

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Muziek is voor mij heel bijzonder. Het is meer dan een leuke tune en een goed klinkende melodie. Muziek is een manier van communiceren, een boodschap overbrengen. Toen ik begon met het schrijven van liedjes, haalde ik de teksten van mijn nummers regelrecht uit mijn dagboek. Ik vind het ontzettend belangrijk dat mijn muziek een verhaal vertelt."

Dromen van een eigen theatershow

“In de toekomst wil ik heel graag het theater in met een eigen theatershow. Dit zou een show worden met een goed verhaal en mooie nummers. Daarnaast zou ik ook nog graag een keer op toer willen. Ook lijkt het me fantastisch om kinderliedjes te schrijven. Ik ben goed in het verzinnen van verhalen en het lijkt me heel leuk om dit talent naar voren te laten komen in kinderliedjes. Zo kan ik kinderen, hoe jong ze ook zijn, een boodschap mee geven. Ik heb vaak gehoord dat kinderen mijn liedjes leuk vinden, daarom lijkt het me juist zo leuk om deze kant op te gaan."

Aankomende zaterdag komt Delise haar gloednieuwe album uit, wil jij haar nummers alvast live horen? Kijk dan via haar facebook zaterdagavond naar een liveshow.

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡