Ga naar submenu Ga naar zoekveld

FOTOSERIE: Jezus op je lijf

22 april 2016 · Leestijd 3 min

Vergeet de ketting met het kruisje, het WWJD-bandje en het ichthusvisje op je auto. De jongeren in deze fotoserie namen een tatoeage en laten daarmee zonder schaamte zien dat ze christen zijn.

Willy-Anne

Willy-Anne heeft drie tatoeages. "Vaak word ik geconfronteerd met teksten over tatoeages in de bijbel, maar de originele grondteksten en de achtergrond van de volken waarover wordt gesproken, zijn niet op mij van toepassing. Mijn lichaam is een tempel, ik heb alleen maar de schilderijtjes opgehangen!"

afbeelding

‘Thy word is a lamp unto my feet and a light unto my path.’

Willy-Anne was 18 jaar toen ze deze tatoeage op haar voet liet zetten door een niet-christen. “De tekst uit Psalm 119:105 leverde echt hele leuke gesprekken met hem op.” 

afbeelding

Haar tweede tatoeage is geïnspireerd op een liedje van Elly en Rikkert:

‘Ik zag een kuikentje
Dat bij zijn moeder zat
Onder haar vleugels
Waar het veilig zat
Tegen regen, tegen zonneschijn
Heer, zo wil ik bij U zijn.’

Bij Willy-Annes derde tatoeage, overigens haar favoriet, hoort een bijzonder verhaal: "Deze tattoo vertelt het verhaal vanm'n doop. Kort gezegd: God liet mij drie keer zien dat Hij wilde dat ik me zoulaten dopen, vandaar de drie golfjes, wat ook staat voor de Vader, Zoon enHeilige Geest. Eén van de tekenen die Hij gaf, kwam toen ik op hetstrand liep in San Diego. Ik stond daar en vroeg of God mij wilde dopenals Hij echt wilde dat ik het zou doen. Uit het niets kwam een enorme golfdie me helemaal zeiknat maakte tot m'n middel! Het was duidelijk! Mijnnieuwe leven zou beginnen! Vandaar ook dat de hartslag voor de drie golfjeswat wild is en de hartslag na de drie golfjes rustiger is."

Paul

Ook Paul, een 23-jarige blogger uit Amerika, heeft een bijzondere tatoeage: "Het is de perfecte manier om met mensen over God te vertellen. Elke keer dat ik de tatoeage zie, denk ik aan Romeinen 8:28 en mijn taak om alles wat ik doe, tot eer van God te doen."

afbeelding

'En wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede, voor hen namelijk die overeenkomstig Zijn voornemen geroepen zijn.' Lees hier de blog die hij schreef over zijn tatoeage.

En nog meer inspiratie...

Een korte speurtocht op Pinterest leverde nog andere unieke tatoeages met christelijke boodschap op. Hieronder een kleine greep uit de collectie: Een simpel, klein kruis achter je oor

afbeelding

Johannes 17: 18: "Ik zend hen naar de wereld, zoals u mij naar de wereld hebt gezonden"

afbeelding

Een duidelijk getuigenis

afbeelding

Je kunt het natuurlijk ook iets extremer aanpakken…

afbeelding

… en het laatste avondmaal op je rug laten tatoeëren. Een ludiek evangelisatiemiddel op het strand en aan het zwembad! Inspiratie opgedaan of zelf een tattoo met een christelijke boodschap? Laat ’t weten in een reactie!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡