Ga naar submenu Ga naar zoekveld

FOTOSERIE: Een kijkje in het kluisje van...

2 april 2017 Leestijd 2 min

Afgelopen week ging de BEAM-redactie terug in de tijd. Voor even zaten we weer in de schoolbanken en haalden we herinneringen op aan onze middelbare schooltijd. Een van de dingen dat onze schooltijd kenmerkte was ons kluisje. Dat was als het ware ons signatuur. De brugklasser gebruikten de kluisjes vooral voor gymkleren. De lieve meisjes van het vwo hadden een keurig geordend kluisje. En de kluisjes van de creatievelingen herkende je van een afstandje, want die waren helemaal opgetuigd.

Redacteuren Amy en Anneke gingen op onderzoek uit. Waar zijn de leukste kluisjes van het Corderius College te vinden? Herken je nog steeds aan het kluisje de leerling? Nee. Al snel kwamen we erachter dat het fenomeen kluisjes niet meer is wat het geweest is. De meeste leerlingen gebruiken hun kluisjes als alternatieve kapstok of waren in de eerste schoolweek hun kluissleutel al kwijt.

Mohammed

afbeelding

Zo ook Mohammed. Toen we hem vroegen of we zijn kluisje op de foto mochten zetten, trok hij een sprintje naar de conciërge om de loper te lenen. Ook hij was zijn sleutel al een tijdje kwijt. Wat stopt hij er dan in? Mohammed is graag op de toekomst voorbereid en heeft dus gel en handschoenen in zijn kluisje gestopt.

Stijn

afbeelding

Stijn gebruikt zijn kluisje als kapstok. Hij bewaart er meestal zijn gymkleren en jas in en verder een tekening. “Ja, die is oud hoor!”

Tijmen

afbeelding

Tijmen gebruikt als echte bovenbouwer zijn kluisje voor zijn helm. 

Lotte

afbeelding

Lotte is het geordende meisje met een opgeruimd kluisje. Wat heeft zij er in? “Bammetjes, een paar boeken en een flesje water.”

Helga

afbeelding

Helga heeft verreweg het bijzonderste kluisje van het Corderius College. Het is de droom van ieder meisje: een spiegel op ooghoogte, een opschrijfboekje aan haar deurtje en een bakje voor pennen en andere dingetjes.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕