Ga naar submenu Ga naar zoekveld

FOTO'S: Zo ziet klimaatverandering eruit ...

18 oktober 2017 · Leestijd 2 min

Vervuilde zeeën, overstromingen, orkanen en een smeltende Noordpool. De klimaatverandering zorgt voor weinig goeds, maar had je door dat het zo erg was?

Overstromingen

afbeelding

Het weer wordt niet alleen wisselvalliger, maar ook extremer. Deze foto is gemaakt in Vietnam. Nu lijkt het misschien een ver-van-je-bed-show, maar ook in Nederland zal het de komende jaren meer gaan regenen en wordt kans op overstromingen groter. De EO-serie Als De Dijken Breken liet al zien hoe Nederland eruit ziet als ons land helemaal is ondergelopen ...

Uitdroging

afbeelding

Dit is het Aralmeer in Oezbekistan. Ooit was dit een prachtig meer waar veel mensen hun geld verdienden met de visvangst, maar door uitdroging is daar weinig meer van over.

Orkanen

afbeelding

En dan hebben we het nog niet gehad over de enorme orkanen, zoals Harvey die in augustus over de Verenigde Staten raasde. Tienduizenden mensen werden het slachtoffer. Zou jij je het kunnen voorstellen dat je ineens zonder huis zit?

Bosbranden

afbeelding

Dat het weer extremer wordt, betekent niet alleen storm, kou en regen. Nee, in Australië werd het zo heet, dat er enorme bosbranden ontstonden.

Plasticsoep

afbeelding

Ze noemen het ook wel de 'plasticsoep' of 'drijvende vuilnisbelt': onze enorm vervuilde zee. Je denkt er misschien niet over na als je na een heerlijk middagje zonnebaden, je troep 'vergeet' op te ruimen, maar deze foto maakt pijnlijk duidelijk hoe ernstig de situatie is.

Smeltende Noordpool

afbeelding

Het ijs op de Noordpool blijft het ijs maar smelten. Slechte zaak voor de ijsberen. Doordat het steeds warmer wordt, blijft er minder voedsel voor ze over, waardoor het moeilijk voor ze is om te overleven.

Wil jij heerlijk lui op de hoogte blijven van ons werk en meepraten met BEAM-nieuws? Dat kan! WhatsApp ‘BEAM AAN’ naar 06-83673700 en we worden app-matties <3

Geschreven door

Anna Neeltje

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡