Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jente (15) deelt haar favoriete bijbeltekst: “Laat niemand neerkijken op je jonge leeftijd”

30 juni 2021 · Leestijd 3 min

Op ons Instagram-account vragen wij jullie om je favoriete bijbeltekst met ons te delen. Deze week vertelt Jente (15) waarom 1 Timotheüs 4:12 haar favoriete bijbeltekst is: “Deze tekst helpt me om me minder aan te trekken van de mening van anderen.”

1 Timotheüs 4: 12: "Sta niemand toe dat hij vanwege je jeugdige leeftijd op je neerkijkt, maar wees voor de gelovigen een voorbeeld in wat je zegt, in je levenswijze, in liefde, geloof en zuiverheid."

Jente: “Ik vind dit zo’n mooie en bemoedigende bijbeltekst! Omdat God hier eigenlijk gewoon zegt dat het totaal niet uitmaakt hoe jong je bent. Je kunt altijd een voorbeeld zijn in hoe je leeft met God. Heel veel jongeren kijken op naar hun voorganger, dat vind ik mooi, maar ik zie ook dat het ervoor zorgt dat jongeren gaan denken dat ze iets niet kunnen. Veel jongeren denken: ‘Hij of zij kan dat wel, maar ik kan dat niet, want ik ben nog jong en onervaren.’ Terwijl ik geloof dat Hij je helpt wanneer je heel graag iets wil doen voor God, als je het maar vraagt. Wat ik nog vervelender vind, is als andere mensen in de kerk tegen jongeren zeggen dat je iets nog niet hoeft te doen omdat je niet oud genoeg bent. Ik herken dat ook, ik laat mijn handelen nog vaak bepalen door de mening van anderen. Daarom vind ik deze tekst zo bemoedigend: ‘laat niemand op je neerkijken door je jonge leeftijd’.”

De eerste persoon waar ik voor moest bidden brak in tranen uit

“Ik ben een persoon die dingen graag perfect doet en ik vind het dan ook moeilijk dat mijn leven niet altijd perfect is. Ik kijk dus eigenlijk ook op mezelf neer. Iemand vroeg mij om mee te doen met ministry gebed: een manier van hardop voor andere mensen bidden. Aan het einde van de dienst moesten we een gebed uitspreken over een hele rij jongeren. Er gingen allemaal gedachten door me heen: dat kan ik helemaal niet! Ik ben daar nog helemaal niet goed genoeg in! Toch ben ik het gewoon gaan proberen. Ik dacht: ik sta hier toch, dus ik ga gewoon aan God vragen wat hij tegen deze tieners wil zeggen. De eerste persoon waar ik voor mocht bidden, brak in tranen uit. Het zal dus wel goed zijn geweest!”

Mijn vriendinnen zeggen wat ze van mij vinden

“Goede vrienden helpen heel erg om die twijfels over jezelf weg te nemen. Vroeger had ik veel vriendschappen waarbij iedereen zijn verhaal bij mij kwijt kon, maar ik niet bij hen. Intussen heb ik hele goede vriendinnen die open zijn over wat ze van zichzelf vinden en eerlijk zeggen wat ze van mij vinden. Als ik iets over mezelf zeg wat volgens hen niet klopt, dan zeggen ze daar iets van. En zo doe ik hetzelfde voor hen. We gaan eigenlijk over onze onzekerheden in discussie. En daar zetten we juist positieve woorden tegenover. Ik zeg niet dat we elkaar op de vingers moeten tikken, maar het is belangrijk om elkaar te bemoedigen.”

Wil jij ook graag je favoriete bijbelvers met ons delen? Vinden we leuk! Stuur ons een DM via @EOBEAM op Instagram.

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡