Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mbo'ers kunnen nu ook studeren aan de Evangelische Hogeschool

25 februari 2020 · Leestijd 2 min

De Evangelische Hogeschool in Amersfoort biedt vanaf september een nieuwe opleiding aan. De zogenoemde M-route is beschikbaar voor jongeren die een mbo-opleiding hebben gedaan op niveau 2 of 3. Tijdens deze opleiding kun je in vijf maanden, 2 dagen per week werken aan je geloof, persoonlijke ontwikkeling en praktische vaardigheden. Door ook mbo’ers de mogelijkheid te bieden wil je EH een grotere doelgroep bereiken.

“Als Evangelische Hogeschool houden we continu de ontwikkelingen in cultuur, maatschappij en de invloed die deze op jongeren hebben in de gaten. Dat doen we door de bestaande onderwijsprogramma’s regelmatig actueel te maken. Toch weten we ook dat we hiermee maar een beperkte groep bereiken. Met de M-route kunnen we naast studenten van hbo en universiteit, nu ook mbo’ers benaderen.” vertelt directeur Els van Dijk.

De Evangelische Hogeschool experimenteerde in 2018 met een schooljaar zonder smartphone. Reinier deed mee en vertelt: “Ik vond het echt een verrijking toen de EH dit idee introduceerde. Je bent natuurlijk constant bezig met het leven van iemand anders op social media en je zoekt steeds een uitvlucht in je mobiel. Ik merkte dat ik niet meer bewust nadacht over de dingen die ik deed. Bijvoorbeeld over mijn relatie met God, omdat ik meer met mijn telefoon bezig was dan met Hem.” Lees hier het hele verhaal van Reinier.

Ervaar jij al dikke stress in het kiezen van een opleiding? Dan kunnen wij je helpen! Krijg hier tips en tricks bij het maken van een juiste studiekeuze!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡