Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Esmee: Wat als ik nooit een relatie krijg?

21 juli 2016 · Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de beampjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAMers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij je tips kunt delen. Deze week is Esmee (18) bang dat ze nooit een relatie krijgt.

Esmee (18) heeft een prangende vraag: wat nu als ik nooit een relatie krijg? Ze legt uit: “Al mijn vriendinnen hebben verkering. Super saai soms, zij kunnen alleen maar over hun vriendje praten. Ik heb zelfs nog nooit gezoend. Ik ben heel bang dat ik straks mijn hele leven alleen blijf. Wat moet ik doen?”Dit waren jullie antwoorden:Marlina:

Love is in the air. God heeft die leukerd hier op aarde gezet voor jou. Je hoeft niet te zoeken, jij moet alleen je ogen open houden. Dan loop je hem vanzelf een keer tegen het lijf. Don't worry, be happy :). Esther: Ga juist niet op zoek. Wanneer God het wil, krijg jij een vriend. Als je er toch iets mee wil doen, leg het dan bij God neer. Zeg God in een gebed dat je het lastig vindt dat al je vriendinnen een vriend hebben en dat je er graag ook zelf eentje zou willen hebben. God zal je wel op de proef stellen, alleen je moet het blijven volhouden. Iedere dag ervoor bidden, helpt echt. Anouk: Ik herken je vraag, ik denk het zelf ook wel eens. Maar weet je, op ieder potje past een dekseltje. Misschien zit jouw toekomstige vriend wel aan de andere kant van de wereld. Je komt hem vast wel een keer tegen. Als je het echt heel moeilijk vind kan je altijd gaan bidden. God heeft altijd een antwoord. Misschien merk je het niet direct, maar uiteindelijk zie je dat hij altijd bij je is in welke situatie dan ook. Jouw tijd komt nog wel. José: Je bent nog maar 18! Er kan nog van alles gebeuren. Je komt nieuwe mensen tegen tijdens je opleiding, op vakantie, via mensen uit je vriendengroep... Ik snap wel dat je het liefst graag nu al zou zien wie er voor jou bestemd is maar de enige die dat weet is God. Daarom is mijn advies: bidden en loslaten. Wil jij steeds als eerste een 'bloemetjes & beampjes' vraag krijgen? Meld je dan aan voor de BEAM WhatsApp. Dat doe je door 'BEAM AAN' te appen naar 06-44894499. Schrijf in een tweede berichtje dat je graag in de bloemetjes & beampjes app wil!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡