Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elliot (17) evangeliseert op Halloween Fright Night: “We oordelen niet, maar laten de liefde van Jezus zien”

24 oktober 2019 · Leestijd 4 min

Elliot ging altijd met veel plezier naar Walibi Fright Night. Spanning en adrenaline, daar ging hij voor. Totdat hij tot geloof kwam en zijn ogen ineens geopend werden voor wat zich daar afspeelde. Nu deelt hij het evangelie met bezoekers van Halloween Fright Night!

“Tot twee jaar geleden wist ik eigenlijk niet wat geloven inhield. Ik was wel christelijk opgevoed, maar had geen persoonlijk geloof. Ik ging naar de doopdienst van een goede vriendin en ontmoette daar andere christenen. Zij maakten gebruik van het Huis van Gebed. Dit is een interkerkelijk initiatief waarbij mensen altijd kunnen binnenwandelen voor gebed. De mensen die ik ontmoette waren ontzettend enthousiast over het geloof en hadden een levende relatie met Jezus. Dat wilde ik ook!”

Mijn ogen werden eindelijk geopend

“Ik kwam tot geloof en twijfelde of ik als christen nog wel naar Halloween Fright Night kon gaan. Ik ben er nog een keer heen geweest, maar ineens zag ik het heel anders dan daarvoor. Toen ik naar Halloween Fright Night toe fietste kreeg ik al een raar gevoel en dit werd bevestigd toen ik binnen was. Het voelde alsof mijn ogen eindelijk echt geopend werden voor alles wat zich daar afspeelde.”

Demonen

“In het park heb je verschillende thema’s, één van deze thema’s is ‘Hellfire’. Hier zijn mensen als demonen verkleed om je bang te maken. Een ander thema draait rondom SM. In dit gedeelte zag je mensen die zich seksueel kleedden en ook zulke bewegingen maakten. Op het hoofdpodium waren veel acts rondom onzekerheid, waar opmerkingen naar mensen werden gemaakt die onzekerheid aanwakkerden. Het voelde absoluut niet als een goede plek om als christen te zijn.

Dit jaar kreeg ik op mijn hart om te evangeliseren op Halloween Fright Night. Ik vertelde dit aan een vriend, maar hij nam het niet heel serieus. Een paar weken later belde hij me op om te vertellen dat hij het ook op zijn hart had gekregen tijdens het bidden. Het plan was daar! We trommelden christelijke jongeren uit de buurt op, hielden bij mij thuis een bidstond en vertrokken naar Walibi.”

afbeelding

Evangeliseren zonder te veroordelen

“We hebben hele toffe gesprekken gehad daar. We veroordeelden de mensen die naar Halloween Fright Night gingen niet – ik was er tenslotte ook jarenlang geweest – maar probeerden Jezus’ liefde te laten zien. Ik heb vooral uitgelegd hoe wij als christenen erin staan en wat we denken over Halloween en duivelse machten, op basis van de Bijbel. Het was wel lastig, want veel mensen denken: ‘Waar heb je het over?’ Je wilt natuurlijk ook niet als een gek overkomen als je daar rondloopt, haha.

Op een gegeven moment praatte ik met een vriend van me en we hadden het erover dat het zo jammer was dat de mensen zo snel weggingen en niet meer wilden praten. Op dat moment kwam er een islamitische jongen naar ons toe en vroeg wat wij ervan vonden. We legden uit dat we niet voor Fright Night kwamen maar voor het evangeliseren. Mijn vriend kreeg een woord van kennis van God, en vroeg aan de islamitische jongen: ‘Heb jij last van je rechterknie?’ De jongen keek mijn vriend met grote ogen aan en zei: ‘Ja, dit is echt eng!’ Helaas mochten we niet voor hem bidden, maar het had sowieso indruk gemaakt.”

Serieus nadenken

“Ik hoop vooral dat mensen serieus na gaan denken over evenementen als Halloween Fright Night. We moeten niet vergeten dat er een tegenstander is en dat de duistere machten echt zijn. Het is belangrijk om dit allemaal serieus te nemen en jezelf goed af te vragen of je als christen wel op zulke evenementen thuishoort. Door te evangeliseren vertel ik dat de liefde van Jezus zoveel mooier is dan zulke evenementen. Dat is zoveel belangrijker!”

BEAM-redacteuren Wilke en Anouk praatten een tijdje terug samen over Halloween en christenen. Kijk de video hier! 

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡