Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elise (13) deelt haar favoriete bijbelvers: “Ik mag de emmer van mijn hoofd halen en stralen”

9 juni 2021 · Leestijd 4 min

Op onze Insta vroegen wij jullie om je favoriete bijbeltekst met ons te delen. Deze week vertelt Elise waarom Deuteronomium 31:8 haar lijftekst is! “Ik hoorde nooit bij een groepje, maar Jezus was er altijd bij”.

“In Deuteronomium 31 vers 8 staat: “De HEER zelf gaat voor je uit, hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen.” De eerste keer dat ik deze tekst hoorde, was tijdens een kamp van onze kerk. Het was een tekst die ze de hele week voorbij lieten komen. Aan het begin voelde ik er nog niet zoveel bij, we moesten het gewoon steeds herhalen. Ik dacht er niet verder bij na, maar het is wel blijven hangen bij mij. Later kwam Deuteronomium 31:8 in een preek langs, met de boodschap dat we niet bang hoeven te zijn omdat Jezus altijd bij ons is. Dat heb ik altijd onthouden."

Dit vers herinnert mij eraan dat Jezus er wel altijd bij is

Als ik me een tijdje alleen voel is deze bijbeltekst een herinnering dat Jezus er altijd bij is. Hij blijft wel bij mij. Op de basisschool in groep acht zat ik in een klas waar iedereen in groepjes zat. Iedereen hoorde ergens bij, maar ik paste er niet altijd tussen, dat was wel vervelend. Ik was opgelucht toen ik naar de middelbare school mocht, want dat betekende dat ik nieuwe vrienden kon maken. Dat gaat nu heel goed, ik heb nu een leuke klas, het gaat goed met mijn cijfers. En ik maak goeie vrienden. In mijn vriendschappen verberg ik niet wat Jezus voor mij betekent. Als iemand met ‘Jezus’ scheldt tijdens voetbal dan zeg ik soms ‘leeft’ erachteraan. Ik durf er niet iets van te zeggen, zoals anderen doen, maar dan heb ik er toch iets van gezegd.”

Lijftekst

“Vorig jaar mocht mijn vader gedoopt worden, dat was een heel mooi moment. De band speelde ‘The Blessing’ terwijl hij kopje onder ging. De muziek knalde er bovenuit waardoor we niet konden horen wat zijn dooptekst was. Ik dacht een paar woorden uit Deuteronomium 31 te horen, toen ik na afloop vroeg welke bijbeltekst hij kreeg bleek het hem inderdaad te zijn! Ik vond het heel bijzonder hoe deze tekst weer op mijn pad werd gebracht. Op dat moment werd het echt mijn lijftekst.”

Als we een emmer over ons hoofd hebben kunnen we niet schijnen

“Pas geleden was ik bij een dienst waar de boodschap van de preek was om de ‘emmer van je hoofd te halen’. Klinkt een beetje raar, maar wat ze daarmee bedoelden is dat je een licht bent en wanneer je daar een emmer overheen doet, je niet kunt schijnen. Ik heb na de dienst samen met mijn beste vriendin en iemand uit mijn kring voor ons laten bidden dat de schaamte voor ons geloof mag worden weggenomen. Ik krijg steeds meer op mijn hart dat ik de liefde van Jezus mag uitdragen en niet bang hoef te zijn om over Hem te vertellen. Elke keer dat Deuteronomium 31:8 langs kwam, raakt de tekst mij. Wat mij bemoedigt is dat Hij er altijd zal zijn, ook al verlies je soms het contact met God. Hij verlaat je niet.”

Hanna deelde ook haar favoriete bijbelgedeelte, Ezechiel 37: “Toen ik overspannen was, bemoedigde God mij met dit vers”. Klik hier om haar verhaal verder te lezen!

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡