Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Eigenlijk ben ik één van de eerste Tinder-baby’s”

8 september 2016 · Leestijd 2 min

De ouders van Derk (23) hebben elkaar niet ontmoet op de kermis, bij de plaatselijke slager of in de jeugdclub van de kerk. Nee, ze gebruikten de voorloper van de huidige datingapps…

“Toen mijn moeder mijn moeder nog niet was en ergens in 1991 als vrijgezel op de bank zat, maakte ze een beslissing die mijn leven zou veranderen. Of nou ja, een beslissing die mijn leven zou starten: ze wilde niet meer vrijgezel zijn.

Destijds woonde ze in de Achterhoek en aangezien daar weinig mannen rondliepen, besloot ze een oproepje te plaatsen in de provinciekrant. Dat was vrij ongebruikelijk in die tijd. Vrouw van 27 zoekt prachtige man om een nog knappere zoon van te baren. Zal vast zoiets geweest zijn.

Een man uit Nijmegen reageerde. Per post welteverstaan. Zo ging dat. Hij had zijn huistelefoonnummer opgeschreven, dus belde mijn moeder vol spanning met de huistelefoon – ja, met zo’n draadje aan de muur - van haar ouders. Ze zouden afspreken in Nijmegen.

De broers van mijn moeder vonden het wel spannend. Ze konden de man uit Nijmegen natuurlijk niet ‘ff checken’ op Facebook. Het kwam neer op puur vertrouwen. Dus tufte mijn moeder niets vermoedend en gespannen richting Nijmegen.

Gelukkig bleek mijn vader die mijn vader nog niet was best een prima vent, want twee weken later gaven ze elkaar de eerste zoen. Een jaar later waren ze getrouwd. En negen maanden later mocht ik ze daadwerkelijk mijn ouders noemen: ik werd geboren…

Eigenlijk ben ik dus één van de eerste Tinder-baby’s.”

TEKST: BAS DERKS

Hoe hebben jouw ouders elkaar ontmoet? Stuur je verhaal naar ons via Facebook of WhatsApp (wel eerst lid worden door 'BEAM aan' naar 06-83673700 te whatsappen)

Geschreven door

Bas

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡