Ga naar submenu Ga naar zoekveld

GOED NIEUWS: Jij doet veel voor het klimaat! (En je moeder ook)

2 november 2022 Leestijd 2 min

Gefeliciteerd! Nederland geeft steeds meer om onze planeet. Onder jongeren tot 24 jaar is de daling van het percentage milieuvervuiling het allerhoogst. Maar liefst 21%! Blijkt uit recente onderzoeken.

In vorige onderzoeken bleek dat veel mensen bewuster worden van de slechte toestand van de aarde. Toch was dat niet genoeg om ook minder CO2 uit te stoten. Nu is alles anders! Vooral jongeren maken tegenwoordig daadwerkelijk duurzame keuzes. We eten minder vlees, vliegen nauwelijks meer en we staan minder lang onder de douche.

Slome ouders

Onze ouders komen iets trager op gang, maar ook zij hebben nu de smaak aardig te pakken. Toch is het klimaatbewuste gedrag van de middengroep (25-64 jaar) het slechtst. Ten opzichte van vorige onderzoeken is er wel een daling in uitstoot te zien onder deze groep. De reden hiervoor? Voornamelijk de dure gas- en benzineprijzen en de coronapandemie.

Kortom, jij bent waarschijnlijk lekker bezig als het om het klimaat gaat! Je ouders daarentegen, die kunnen nog wat van jou leren. Het gaat tenslotte niet alleen om hun portemonnee, maar ook om onze toekomst. Ja toch?

TEST: Hoe milieubewust ben jij?

Lees ook over:

TEST: Hoe milieubewust ben jij?

Geschreven door

Gerben

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕