Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Door de EO-Jongerendag ben ik tot geloof gekomen”

24 maart 2017 · Leestijd 4 min

We vroegen jullie wat je tofste, vreemdste of mooiste EO-Jongerendag-moment is. Dat hebben we geweten. We zijn overspoeld met verhalen. Dit is een kleine selectie van jullie EOJD-momenten.

Vrienden leren kennen

Britt

“Ik had met vriendin afgesproken om te meeten. We hadden elkaar nog nooit in het echt gezien dus dat was best spannend. Toen ik bij de stand van Huis van Belle stond kwam ze aanlopen. We hebben ruim drie minuten tegenover elkaar gestaan voordat zij vroeg: "Ben jij Britt?" Toen ik zei dat ik dat was rende ze op me af en toen hebben we elkaar voor een hele tijd niet los gelaten.” Noa
“Afgelopen jaar ben ik voor de eerste keer naar de EO-Jongerendag geweest en ik vond het geweldig! Ik heb veel vrienden voor het eerst in het echt kunnen zien, veel nieuwe vrienden gemaakt en ik was echt heel erg gelukkig. Ik zat wat in een dipje die weken maar op 4 juni 2016 kon mijn dag echt niet stuk en het was toch echt wel de mooiste dag van het jaar voor mij.”

Opening This is Love

Margreet

“De opening van vorig jaar! Vooral de vraag of je je wel eens alleen voelt: iets waar ik niet zo snel met iemand over praat. Dan zie je dat zoveel andere mensen ook hun lampje omhoog deden. Ineens voelde ik me niet meer eenzaam, maar heel erg verbonden met super veel mensen. Heeel vet!” Irene
“Mijn meest bijzondere herinnering was de EOJD van 2016! Ik kreeg kippenvel en tranen in mijn ogen op het moment dat het licht uit was en ik, samen met honderden anderen, het stadion met onze smartphones verlichtten bij de vraag; wie dit jaar een familielid, vriend of kennis heeft moeten missen.”

Verrassing!

Essie

“Dat we per ongeluk bij de artiesten ingang stonden en LZ7, for KING & COUNTRY en de BEAM Worshipband langs ons kwamen lopen, we met iedereen high five deden en Lindz mij ging filmen: dat was echt awesome!” Maico
“Een conducteur kwam de coupé binnelopen toen we op een station raar stonden te doen naar de mensen buiten. Toen hij binnenkwam werden we stil, omdat we dachten dat we stil moesten zijn. Alleen hij zei juist: ‘Jullie kunnen dat toch veel beter?’”

Minder leuk

Willemijn

“Ik wilde opstaan en kwam niet omhoog. Ik zat aan de grond vastgeplakt met kauwgom aan mn broek. Fijne ervaring.”

Bijzondere momenten

Thirza
“Toen for KING & COUNTRY "Priceless" zong. Mijn vriendin draaide zich naar mij om en zei: “Dit nummer hebben ze voor jou gemaakt.” Die opmerking kwam op zo een goddelijke manier binnen dat ik emotioneel werd. Dat was tof!”

Mere
“Ik ben veel minder gelovig dan de vriendin met wie ik ging, maar op een gegeven moment was het liedje na de preek bezig en iedereen was een soort van aan het bidden met zijn/haar armen omhoog. Voor de eerste keer ooit voelde ik me werkelijk deel van het geloof.”

Robert
“Door de EO-Jongerendag ben ik tot geloof gekomen. Dat was twee jaar geleden. Natuurlijk ga ik nog altijd graag heen.”

Niels
“Een paar jaar terug was ik God kwijt. Op de EOJD speelde de BEAM Worshipband het nummer ‘God maakt vrij’. Dat raakte me zeeer diep en ik kwam erachter dat God mij niet kwijt was.”

Tom
“Tijdens het worshippen met de BEAM Worshipband werd ik op mijn schouder getikt door een jongen en hij zei: “God ziet jou en geniet zo onzettend van jou”. Daarna verdween hij vrijwel direct in de menigte.”

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡