Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Doe dit en je bent geen single meer

13 juni 2018 · Leestijd 3 min

Hebben al jouw vrienden al een relatie en jij niet? Ben je onzeker en zoek je bevestiging? Dan zit er maar één ding op. Harder zoeken.

Mijn vriendinnen hadden bijna allemaal een relatie. Ik was single en had nog nooit een vriendje gehad. Ik zat erbij toen twee vriendinnen een dubbeldate planden. Een steek in m’n buik. Wat hadden ze er veel zin in. Wat voelde ik me zielig. Dubbel eenzaam.

Ik wilde ook iemand die kon zeggen hoe mooi en lief ik was. Die mij kon verlossen van mijn 'single' status en van mijn eeuwige onzekerheid. Waarmee ik op dubbeldate kon met vriendinnen. En snel een beetje. 

Mijn lat lag laag.

Ik zoende met een Fransman die ik totaal niet aantrekkelijk vond (hij heette Coco en mijn zus pest me er nog steeds mee). Ging daten met die oude bekende die ik ooit tijdens mijn korte, niet succesvolle periode bij de plaatselijke volleybalclub had ontmoet, alleen maar omdat hij zo aandrong. Liet mezelf scoren tijdens het examenfeest door een jongen op wie ik stiekem verliefd was, maar waarvan ik wist dat ik voor hem geen naam maar een nummer was. 

Mijn vriendinnen hadden bijna allemaal al een relatie, ik had nog nooit een vriendje gehad.

Mijn redding? Kieskeurigheid. Hoe graag ik die dubbeldate ook wilde, degene die naast me zou komen te zitten moest wel lief, grappig, leuk, knap, gelovig, geweldig, fantastisch, de allerleukste van de wereld zijn.

Rik en ik zijn inmiddels bijna 10 (!) jaar een setje en volgende week vieren we ons 4-jarige huwelijksjubileum. Als ik eerlijk ben (sorry Rik), was het niet gek geweest om iets langer single te zijn. Om te leren dat ik mijn bevestiging niet hoef te zoeken bij mensen, maar bij God. Ik heb het geleerd hoor, op de harde manier. Ons eerste jaar huwelijk ging niet echt over rozen. Ik kon niet anders dan terugvallen op Gods lieve woorden. Jij bent zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol, en ik houd zo veel van je dat ik de mensheid geef in ruil voor jou. (Jesaja 43:4)

Hebben al jouw vrienden al een relatie en jij niet? Ben je onzeker en zoek je bevestiging? Dan zit er maar één ding op. Harder zoeken. Naar Bijbelteksten waarin God tegen je zegt hoe mooi en lief hij je vindt.

Dan ben je geen ‘single’ meer, maar een compleet, mooi mens. 

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡