Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zijn bijnamen van nationale elftallen

2 juli 2018 Leestijd 2 min

Vanavond speelt Belgi毛 om 20.00 uur de achtste finale tegen Japan. JUICHEN VOOR ONZE ZUIDERBUREN!! Maar even serieus, waarom wordt het Belgische elftal eigenlijk 'De Rode Duivels' genoemd? En wat zijn de bijnamen van andere nationale elftallen?

De Goddelijke Kanaries

afbeelding

Het Braziliaanse voetbalelftal speelt in het geel, vandaar kanaries. Het 'goddelijke' refereert naar de enorm succesvolle geschiedenis van dit nationale elftal. Brazilië is met vijf wereldtitels het meest succesvolle elftal aller tijden!

El Tricolor

afbeelding

El Tricolor is het Spaanse woord voor 'de driekleur'. Het Mexicaanse elftal draagt deze bijnaam met trots. De kleuren zijn rood, wit en groen.

De Rode Duivels

afbeelding

Rood is de kleur van het tenue van onze zuiderburen en 'duivels' refereert naar het agressieve spel ten tijde van 1906. De naam Rode Duivels werd dat jaar voor het eerst gebruikt door een redacteur van het tijdschrift La Vie Sportive. Wij hopen dat ze vanavond spelen als Rode Engelen.

Die Mannschaft

afbeelding

Waar het Duitse elftal normaal als een stormram door een WK of EK gaat, lagen ze er dit jaar bijzonder snel uit. Internationaal wordt naar het Duitse team gerefereerd met 'Die Mannschaft', het Duitse woord voor team. Binnen Duitsland wordt doorgaans de term "Nationalelf" gebruikt.

Cafeteros

afbeelding

Het Colombiaanse elftal heeft deze bijnaam omdat koffie het belangrijkste exportproduct is van het land.

Oranje

afbeelding

Ja, laten wij maar niets inhoudelijks over voetbal zeggen, want wij hebben dat hele WK niet eens gehaald. Het Nederlandse voetbalelftal wordt 'oranje' genoemd door het kenmerkende tenue. Het Nederlands elftal uit de jaren zeventig wordt vaak aangeduid met "the clockwork orange". Een referentie aan het ingenieuze totaalvoetbal en de precieze passes die het elftal uitvoerde, aldus Wikipedia.

Wist je dat er KEIVEEL Belgische BEAM'ers zijn en maar heel weinig Belgische christenen? Wij spraken Loorke.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕