Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit was levensbelangrijk op school en gebruik je nu NOOIT meer

14 mei 2018 Leestijd 3 min

BEAM stapt samen met jou de tijdmachine in om eens terug te kijken naar alle gekke, geniale, bijzondere, ontroerende en vooral MEMORABELE momenten uit onze (christelijke) kindertijd. Deze week: dingen die je ALLEEN op school gebruikte.

1. Passer

Nu ik erover nadenk zou ik al niet meer weten hoe dat ding werkte, maar nou en of je er één moest en zou hebben! Wat ik nog wel weet is dat je er op school super vette cirkel schilderijen mee kon fabriceren en mensen keihard kon prikken met de scherpe punt. Na de tweede klas heb ik hem nooit meer aangeraakt en zou ik niet weten waar hij is gebleven. Jij?

2. Bosatlas

Het duurste boek wat je in je leven hebt aangeschaft en vervolgens maar vier keer hebt gebruikt. Elk jaar weer stond hij op je boekenlijst en elk jaar weer waren er kinderen in je klas die hem oprecht elke aardrijkskunde les meenamen in hun overvolle rugzak. Aan het eind van de onderbouw zijn deze mensen dan ook met rugklachten opgenomen in het ziekenhuis. Wat een (dure) ellende die Bosatlas. Tegenwoordig zoek je nog steeds dingen op, maar doe je dat via Google Maps. Veel minder zwaar.

3. Geodriehoek

Weer zoiets, waarvoor had je dat ding nodig? Een soort misvormde liniaal die je voor het eerst confronteerde met je slechte ogen aangezien de cijfers en streepjes erop voor geen meter te lezen waren. Je had hem altijd bij je behalve tijdens die ene les in het jaar dat je hem echt nodig had. Dan moest de halve klas terug naar hun kluisje om een geodriehoek te halen. Er waren ook altijd mensen die hem thuis hadden laten liggen en iedereen op de gang wanhopig aanspraken of ze ALSJEBLIEFT hun geo mochten lenen. Want no geo, no life. Mooie tijden.

4. Tipp-ex

Je had net voor 17,50 euro een prachtige Voetbal International of Hollands Next Topmodel agenda aangeschaft en KAK, schrijf je je huiswerk op bij het verkeerde vak, wat nu? Doorkrassen is doodzonde.. Gelukkig is daar Tipp-ex. Het witte goedje wat je het idee geeft dat je lekker mag verven tijdens schooltijd. Het wiste al je fouten uit alsof je ze nooit had gemaakt. Wie rook ook graag aan dit witte goedje, misschien zelfs iets vaker dan gezond was?

Meer nostalgie? Check onze eerdere 'Ken Je Deze Nog?' artikelen.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕