Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is wat jij kunt doen om anderen te helpen!

3 januari 2019 Leestijd 3 min

De eerste maanden van het jaar zijn altijd een beetje gek. Je loopt nog wekenlang rond met een foodbaby van oliebollen en kerstkransjes en er is eigenlijk niet zoveel om naar uit te kijken, je voelt je gewoon een beetje nutteloos. Dat kan anders! Er zijn namelijk genoeg mensen die jouw hulp heel goed kunnen gebruiken.

De Voedselbank

Gezinnen met een lager inkomen willen net zoveel genieten van de feestdagen als ieder ander en dat verdienen ze ook. Daar komt wel bij dat januari vaak een krappere maand is dan normaal. Misschien kan de Voedselbank bij jou in de buurt daarom wel wat extra handjes gebruiken! Je kan natuurlijk ook een klein geldbedrag doneren op de site.

Kleding doneren

Heb je een aantal warme kledingstukken in je kast liggen waar je eigenlijk niet meer zoveel mee doet? Dan kan je ze doneren! Instanties als Leger des Heils hebben vaak een bak waar je je oude kleding in kan gooien. Als je tijd overhebt kan je misschien wel langs je familie of de buren om te vragen of zij ook een aantal kledingstukken kwijt kunnen.

Stoelenproject Amsterdam

Het Stoelenproject is een vrijwilligersorganisatie die elke nacht zo鈥檔 45 daklozen opvangt. Zij krijgen hier te eten, een fatsoenlijke slaapplek en het is er lekker warm. Ook jij kan een keertje komen koken met je familie of je vrienden!

Maatjes gezocht

Het Oranje Fonds wil er met de campagne Maatjes Gezocht voor zorgen dat mensen gestimuleerd worden om vrijwilligerswerk te doen voor iemand die dat nodig heeft. Dit kan door iemand te helpen met boodschappen doen, te laten lachen, te helpen met de Nederlandse taal en nog veel meer. Heb je wat tijd over om iemand te helpen? Kijk dan op maatjesgezocht.nl!

Bloed doneren

Bloed is altijd nodig en daarom is het goed om je hier een keer in te verdiepen. Natuurlijk is het logisch dat dit niet voor iedereen is weggelegd en dat nemen we je dan ook totaal niet kwalijk. Als bloedprikken voor jou een makkie is, check dan vooral of er een bloedbank bij jou in de buurt is!

Laten we met zijn allen proberen om ons licht te laten schijnen dit jaar. Samen komen we een heel eind!

De weergave van deze giphy vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Anouk Timmer

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕