Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is in Nederland normaal maar ergens anders verboden

19 november 2018 Leestijd 3 min

Nederland hangt aan elkaar met regels en wetten. De meesten snappen we, maar sommige regels zijn wel heel bijzonder. Zo mogen honden niet blaffen in Rotterdam, zwervers niet bedelen in Groningen en kinderen niet stoepkrijten in de provincie Flevoland. Gelukkig zijn we niet het enige land met gekke, domme en bizarre wetten. We zetten een paar voorbeelden voor je op een rijtje.

Donald Duck in Finland

Dit is al een hele tijd terug, maar het onschuldige figuur was écht verboden in Finland. Dit kwam omdat hij geen broek aanheeft. Tegenwoordig mogen de Donald Duck-verzamelingen gewoon weer mee naar Finland zonder risico op een celstraf van dertig jaar (grapje natuurlijk).

Kinder chocolade-eieren in Amerika

Dat warme gevoel dat je kreeg vanbinnen toen je van je moeder een Kinder ei mocht pakken kennen de meeste Amerikaanse jongeren niet. Daar worden de chocolade-eieren, gevuld met een verassing, gezien als een gevaar omdat kinderen makkelijk kunnen stikken in de speeltjes. In sommige supermarkten zijn ze wel te vinden, maar daar hangt wel een voorwaarde aan: er mogen geen speeltjes inzitten die je in elkaar moet zetten, alleen één groot speeltje.

Zoenen op het treinstation in Frankrijk

Als je afscheid wilt nemen van je geliefde moet je dat alvast een paar straten verderop doen, want op het treinstation moet je nog net niet een meter uit elkaar lopen. Omdat de treinen in het verleden te vaak hebben moeten wachten op zoenende stelletjes die geen afscheid konden nemen, mag het nu dus gewoon niet meer. Een high five it is.

In de zee plassen in Portugal

Hoe ze dit precies checken weten wij ook niet, maar het is toch echt een wet in Portugal. Al moet je vijf kilometer lopen om een wc te vinden, in de zee mag het niet. Zorg dus vooral dat je nog even naar het toilet gaat voordat je neerploft op je handdoek en in zeester-houding gaat liggen.

Betalen met kleingeld in Canada

Een broodje van 1$ mag je natuurlijk gewoon betalen met muntjes, maar zodra het bedrag boven de 10$ ligt is kleingeld ten strengste verboden. Dat scheelt een hoop telwerk!

Kerstkoekjes eten op kerstdag in het Verenigd Koninkrijk

Deze wet is zo’n 400 jaar geleden ingesteld door een kersthater en daarna nooit afgeschaft. Gelukkig hebben ze veel meer zoetigheden en ander eten om kerstdag door te komen en hebben ze stiekem ook gewoon een beetje de pest aan deze wet. De meeste inwoners eten dan ook gewoon kerstkoekjes op kerstdag.

Iemand redden die verdrinkt in China

Als je ooit besluit naar China te gaan, blijf dan zover mogelijk bij het water vandaan. Als je iemand ziet verdrinken mag je namelijk niks doen. Chinezen geloven namelijk in de Oosterse filosofie. Deze filosofie zegt dat je het lot van iemand niet moet veranderen.

Bron: Froot

Geschreven door

Anouk Timmer

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕