Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze jongeren zijn het internet erg dankbaar: "Ik heb nu een christelijke vriendengroep"

10 juni 2021 · Leestijd 4 min

Het internet is misschien niet altijd goed, maar het brengt ook mooie dingen. Via hun scherm ontdekten Anne, Max en Norberkys nieuwe talenten en nieuwe vrienden.

Anne (16): ‘Dankzij Pinterest heb ik miniatuurhuisjes leren bouwen’

afbeelding

“Vier jaar geleden kwam ik op Pinterest allerlei plaatjes tegen van vette, zelfgemaakte boomhutten. Onze tuin was alleen nogal klein, dus toen ik als aanbevolen plaatje miniatuurhuisjes te zien kreeg, was dat een perfect alternatief. Mijn eerste huisje maakte ik in een klein koffertje, zoals ik ook op Pinterest had gezien. Ik begon op Instagram accounts te volgen voor inspiratie en vroeg mijn handige vader af en toe om tips, wanneer ik met hout of verf bezig ging. Vergeleken met de huisjes die ik nu maak, was mijn eerste poging een bij elkaar geraapt zooitje van wat ik maar kon vinden in huis. Nu heeft elk huisje een thema: modern, zwart-wit of een landelijke stijl met allemaal lichte kleuren. Een wijnkistje waar ooit twee flessen wijn in zaten, wordt een huisje dat bestaat uit twee verdiepingen. Dan plak ik behang op de zijkantjes, maak ik kamerindelingen met houten schotjes en knutsel ik lampenkapjes van dopjes. Ik probeer de meeste meubels zelf te maken. Inmiddels ben ik met huisje nummer acht bezig en heb ik zelfs mijn zusjes aangestoken met deze leuke hobby. Een project waar ik nog van droom, is het opknappen en inrichten van een oud poppenhuis.”

Max (19): ‘Dankzij TikTok heb ik een christelijke vriendengroep’

afbeelding

“Ik volgde BEAM al een tijd op TikTok en begon aan het begin van de eerste lockdown zelf ook zulke filmpjes te maken. Ze gingen over herkenbare dingen in de kerk of typische vragen die mensen me stellen wanneer ze erachter komen dat ik christen ben. Ik kwam steeds meer christelijke ‘TikTokkers’ tegen en al snel werden we een soort community. Inmiddels hebben we een groepsapp met 22 mensen. We besloten een tijdje geleden onze krachten te bundelen en een gezamenlijk account te starten: @christokkers. Elke week hebben we een thema waar we christelijke ‘TikToks’ over maken, bijvoorbeeld ‘liefde’ of ‘vergeving’. Soms delen we video’s die volgers over dit thema hebben gemaakt. De een maakt dan een bemoedigende video, de ander vertelt iets over een bijbeltekst. Ik heb zelf weleens mijn getuigenis kunnen delen via TikTok, waar toffe reacties op kwamen. Als vriendengroep spreken we elkaar nu vooral online of een-op-een, maar het zou vet zijn als we na de coronacrisis een keer met de hele groep samen zouden kunnen komen.”

Norberkys (22): ‘Dankzij Instagram spreek ik voor kerken in Latijns-Amerika en New York’

afbeelding

“Opeens viel het me op: mijn Instagram-feed draaide volledig om mij. Mijn mooiste selfies, leuke uitjes met vrienden, hoogtepunten uit mijn leven … Maar niets over mijn geloof. Door moeilijke tijden heen heb ik geleerd dat God te vertrouwen is en mij helpt. Ik wilde hierover delen met mijn volgers. Daarom besloot ik al mijn foto’s te verwijderen en te schrijven over Gods werk in mijn leven. Dit doe ik vooral in het Spaans, mijn moedertaal. Op een gegeven moment kreeg ik een berichtje van een onbekende: ‘Waar zijn je tekstjes? Je post al een week niet!’ Ik vroeg haar: ‘Waar ken ik je van?’ Toen vertelde ze me dat ze uit Ecuador kwam. Zo bijzonder! Een tijdje later ben ik zelfs benaderd door voorgangers uit Latijns-Amerika en New York om te spreken in hun online kerkdiensten. Dit bemoedigt mij om door te gaan: ik zie het echt als mijn roeping. Ik vind het nog steeds spannend om mijn leven zo openbaar te delen, maar als ik weet dat God mijn verhaal kan gebruiken, is dat een klein offer. Hij werkt door mijn zwakheid heen!”

TEKST DANIËLLE VAN DEN BRUN & EDWIN SLIJKHUIS

BEELD MCKLIN

Dit artikel komt uit het nieuwste BEAM Magazine. Ben je benieuwd naar meer vette verhalen over online? Vraag hier een gratis proefexemplaar aan!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡