Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze 6 emoji's gebruik jij al jaren verkeerd!

17 juli 2018 · Leestijd 3 min

Een knipoogje hier, een drolletje daar. Een feesttoeter zus en een vlammetje zo. Elke dag gebruiken we stapels emoji’s om onszelf uit te drukken. Maar doen we dat eigenlijk wel op de juiste manier? Veel emoji’s betekenen volgens de (Japanse) makers namelijk iets heel anders dan wij vaak denken!

1. Please pray

afbeelding

Een gebed voor die zieke tante of voor het spannende tentamen van morgen: via WhatsApp heb je zo een verzoekje gedaan. Handjes op elkaar en gaan. Toch? Nou, oorspronkelijk is deze emoji een uiting van dank. Bedenk er een hoofdknikje bij en klaar! Ook wordt het tekentje vaak gebruikt als high five.  

2. Lekker kwijlen

afbeelding

Als jouw Japans niet meer is wat het geweest is, zul je deze emoji waarschijnlijk verkeerd interpreteren. In de Japanse (animatie)cultuur drukt het poppetje namelijk ‘slapen’ uit. Terwijl wij Nederlanders gewoon kwijlen op ons hoofdkussen, maken Japanners blijkbaar snottebellen in hun slaap. Interesting!

3. Stresssss

afbeelding

Zit je er even doorheen of baal je flink van de situatie? Dan gebruik je deze emoji. Nou… Blijkbaar niet. De bedenkers maken met dit mannetje namelijk een diepe buiging.

4. OK

afbeelding

Helemaal klaar met alle OK’s van je vader? (‘Hé pap! Ik kom om 14.37 uur aan met de trein’ – OK. ‘Ik heb een 8 gehaald!’ – OK. ‘Ik houd van je, daddy’ – OK.) Tijd voor verandering! Vanaf vandaag kan hij ook de OK-emoji gebruiken. Geen ballerina-prakijken dus, gewoon OK.

5. Grapje!

afbeelding

'Ik zit je maar te plagen' is wat je met deze emoji uit wil drukken. Nou, zoek daar maar een ander gezichtje voor. Want als je deze gebruikt, zeg je eigenlijk dat je enorm van jouw bordje met eten geniet. Een soort om-je-vingers-bij-af-te-likken emoji dus. 

6. Wink, wink

afbeelding

En dan heb je natuurlijk altijd nog mensen die WOEST worden van dé knipoog. En dat is niet eens zo gek. Natuurlijk kun je met deze emoji een grap, flirt of positiviteit uitdrukken, maar de makers omschrijven hem ook als ‘ironisch’ of met een verborgen betekenis. Denk dus goed na wat de gevolgen van deze smiley kunnen zijn ;)

De kans dat er miscommunicatie ontstaat dankzij emoji's, is dus best aanwezig. Maar wees niet bevreesd! Regelmatig verschijnen er nieuwe emoji's, zodat jij nog meer gevoelens, boodschappen of eigenschappen kunt uitdrukken. Ben jij bijvoorbeeld een ginger of juist helemaal kaal? Dan is het feest! Altijd al een digitale superman/-woman willen zijn? Het kan binnenkort. En tot die tijd: gewoon lekker duidelijk communiceren :)

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡