Ga naar submenu Ga naar zoekveld

DENKSTOF #27: Is de kerk racistisch?

31 januari 2023 · Leestijd 2 min

Racisme: een thema waar veel over wordt gesproken en veel emotie omheen hangt. Vandaag bespreken we dit thema in de nieuwe Denkstof samen met spreker Godwin Arhin! Merkt hij wel eens rasicme (in de kerk)? Kwam dit ook al in de Bijbel voor? En zijn kerken eigenlijk wel aantrekkelijk voor iedereen? Check het nu in de video hierboven! 👀

Meer over Denkstof

Misschien heb je onze Denkstof video's al weleens voorbij zien komen op YouTube of NPO Start. In samenwerking de PKN maakt BEAM een nieuwe serie Denkstof-video’s. Elke aflevering behandelt een kwestie die te maken heeft met God, geloof en jouw leven.

Vanuit de Denkstof-studio stelt Joram al jouw vragen aan onze ‘huis-theoloog’ Reinier Sonneveld. Dit seizoen komen er ook een heel aantal andere experts voorbij. Uiteraard komen jullie zelf ook aan het woord en bezoeken altijd 2 of 3 jongeren de studio om te reageren op een lastige stelling.

Denkstof is bedoeld om je te helpen een eigen mening te vormen, je gedachten te prikkelen en te ontdekken hoe je als christen kunt omgaan met lastige vragen.

Verwerkingsmateriaal voor jeugdgroepen

Ook leuk: bij de serie verschijnt verwerkingsmateriaal voor jeugdgroepen, gemaakt door de PKN. 

Check hier het materiaal!

We zijn razend benieuwd wat jij van Denkstof vindt! Heb je er wat aan? Laat het ons weten in de comments op onze socials of stuur een appje naar 0615878111

Hoe racistisch ben jij? Test je onbewuste vooroordelen

Lees ook over:

Hoe racistisch ben jij? Test je onbewuste vooroordelen

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡