Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De redactieleden kreeg een make-over: zie jij het verschil?

10 februari 2023 · Leestijd 2 min

Waar vroeger alleen foto’s van de grootste sterren werden nabewerkt na een fotoshoot, is diezelfde fotoshop-techniek tegenwoordig maar één klik op een app van je verwijderd. Binnen een paar seconden zie je er net even wat gladder uit. Wij probeerden het uit.

Dat je Insta- en TikTok-feed volstaat met gefotoshopte beelden, is geen geheim meer. Maar hoewel er soms een taille per ongeluk tegelijk wordt bewerkt met de achtergrond – want nee, muren zijn dus niet gecurved – , is het lang niet altijd zo opvallend. Wij vroegen jullie op Instagram om te raden wat er aan de redactieleden gefotoshopt was, hieronder zie je de verschillen.

Een andere neus, plotseling paars haar of 80 kilo lichter: overduidelijke veranderingen die opvallen. Maar de meeste foto’s online worden veel subtieler bewerkt dan dat, zoals wij dat ook hebben gedaan. Dus de hierbij een kleine reminder: de volgende keer dat je de puist op je kin bekijkt, met het baby-huidje van Kim Kardashian in je achterhoofd, onthoud dan dat ook zij die apps op haar telefoon heeft staan. En zelfs die oude, knappe klasgenoot heeft in het echt gewoon wallen. Stop met vergelijken wat je op je schermpje ziet, niemand is zo perfect als het lijkt.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡