Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De eerste keer stemmen: SGP

10 maart 2017 · Leestijd 2 min

Dirk (21), student Bedrijfskunde, stemt dit jaar voor het eerst. Hij gaat stemmen op de SGP. “Mark Rutte heeft dingen beloofd dit hij niet nakomt. Dat vind ik niet kunnen. Daarom stem ik op een partij die wel betrouwbaar is.”

Je gaat voor het eerst stemmen, hoe vind je dat?

Mooi. Ook best wel belangrijk, je kunt je stem laten horen. Dat vind ik gaaf. Wat vind je van de politiek? Houd je je ermee bezig?
Ja, ik ben ook actief voor de jongerenafdeling van de SGP in de campagne, dus ik ben er zeker mee bezig. Politiek vind ik soms verwarrend. Heel veel politici houden zich niet aan hun beloftes en zijn eigenlijk helemaal niet zo betrouwbaar als ze doen voorkomen. Dat vind ik vervelend en ik ga dus ook op zoek naar betrouwbare politici om op te stemmen. Wat vind je belangrijk bij het kiezen van een partij?
Een politieke partij moet betrouwbaar zijn. Je moet erop aankunnen dat ze doen wat ze zeggen, en andersom. Daarnaast moet een partij staan voor de waarden die ik zelf ook heb. Ik moet me in hun programma kunnen vinden. Wat ga je stemmen? Waarom?
Ik ga op de SGP stemmen. Ik vind ze betrouwbaar en consistent. Je weet wat je aan ze hebt en ze laten een belangrijk geluid horen.
SGP staat voor de christelijke waarden die ik belangrijk vind, zoals hun standpunten rondom abortus en euthanasie. Ik ben zelf pro-life en kan hun standpunt dus wel waarderen. Ze komen ook op voor gezinnen met eenverdieners, dat vind ik mooi. Hun realistische, rechtse politiek spreekt mij erg aan, ze geven nuttige oplossingen en hebben aandacht voor minderheden. Wat is jouw advies voor andere ‘eerste-keer-stemmers’?
GA stemmen. We kunnen de verantwoordelijkheid voor Nederland niet alleen bij de oudere generatie neerleggen. Als je verandering wilt zien moet je stemmen. Laat je stem horen!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡