Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De 10 mooiste quotes van C.S. Lewis

21 november 2013 Leestijd 2 min

Vandaag is het precies vijftig jaar geleden dat de bekende schrijver C.S. Lewis overleed. Hij schreef onder andere de populaire serie van Narnia en Brieven uit de Hel. Zijn boeken zijn voor veel christenen een grote inspiratiebron. BEAM wil Lewis' sterfdag herdenken met 10 mooie en inspirerende quotes.

1.

"Een christen denkt niet dat God van ons zal houden omdat hij/zij goed is, maar dat God ons goed zal maken omdat Hij van ons houdt." 2. "Christen zijn betekent het onvergeeflijke te vergeven omdat God het onvergeeflijke in jou heeft vergeven." 3. "Er zijn veel, heel veel betere dingen in het vooruitzicht dan de dingen die we achterlaten." 4. "Ik bekeerde mij niet tot een godsdienst om mezelf gelukkig te maken. Een fles port maakt mij gelukkig. Als je een godsdienst wilt die het je echt aangenaam maakt dan raad ik je het christendom zeker niet aan." 5. "Als we met een verlangen zitten dat niets of niemand in deze wereld kan bevredigen, dan is de meest waarschijnlijke verklaring dat we voor een andere wereld gemaakt zijn." 6. "Op een dag ben je oud genoeg om opnieuw sprookjes te lezen." 7. "Geloof is de kunst om vast te houden aan dingen die je verstand ooit accepteerde, ondanks je stemmingswisselingen." 8. "God fluistert in ons plezier, maar schreeuwt in onze pijn." 9. "Als we echt denken dat ons thuis ergens anders is en ons leven een zwerftocht is om ons huis te vinden, waarom zouden we dan niet uitzien naar onze aankomst?" 10. "Niets zal ooit echt van jou zijn als je het niet hebt weggegeven."

WIN DE COMPLETE NARNIA-SERIE
Al meer dan vijftig jaar wordt de boekenserie over het land van Narnia door miljoenen mensen gelezen. BEAM mag een mooie cassette weggeven van Uitgeverij Kok met daarin de zeven boeken. Wil jij kans maken op deze gave boeken? Kies dan uit de bovenstaande quotes je favoriet en vertel ons waarom deze voor jou zo mooi is. Degene met de beste motivatie wint de cassette!  

afbeelding

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕