Ga naar submenu Ga naar zoekveld

David de Vos over het coronavirus: “Door te kiezen voor bescherming, keer je je niet tegen God”

20 maart 2020 · Leestijd 3 min

Tijdens BEAM Blijft Binnen spraken we David de Vos van Simply Jesus. Normaal gesproken reist hij als spreker de hele wereld over, maar nu dobberde hij in een bootje op een meer om te reflecteren op de gekke situatie. Hoe is deze corona-tijd voor hem?

“Het is een hele aparte situatie voor ons allemaal. Een aantal weken geleden zat ik nog in Afrika. Ik ben nog net op tijd teruggekomen. Toen ik Afrika verliet stonden daar al temperatuurmeters (meters die meten of jij koorts hebt) bij de grens. En zie nu, een aantal weken later en de hele wereld is in rep en roer.”

Voorbereidingen Simply Jesus

“Zelf zit ik grotendeels thuis, de rest van mijn collega’s werken ook vanuit huis. Deze thuiswerk-week begon al druk omdat we allerlei dingen moesten regelen en alle losse eindjes aan elkaar probeerden te knopen.  Bij ons op kantoor zaten we natuurlijk helemaal in de voorbereidingen van Simply Jesus. De afgelopen 2 à 3 weken zagen we het steeds dichterbij komen en begonnen we steeds meer te twijfelen. Moet je het wel of niet door laten gaan in deze crisis? Voor het eerst zaten we over de 5000 aanmeldingen. Maar het ene na het andere evenement werd afgelast en uiteindelijk hebben wij ook besloten te cancelen. We zijn wel aan het kijken of we het misschien kunnen verplaatsen naar het najaar, maar daar moeten we nog over in overleg.”

God en wijsheid

“In een crisis zoals deze verandert God niet, Hij blijft hetzelfde. Ik denk dat we wel wijs moeten zijn. Ik denk niet dat als je kiest voor een stukje bescherming en een stukje wijsheid dat je je dan tegen God en tegen het geloof keert. Ik vind dat je juist die twee heel goed samen kunt brengen. God is bij ons, ook nu. Er zijn mensen om je heen die ziek worden en ook dan nog moeten we blijven vertrouwen in God. Ik ben God heel dankbaar voor een wijze overheid die de goede beslissingen neemt voor ons. Beslissingen waar we in mee kunnen bewegen. Ik heb ontzettend veel waardering voor onze overheid!”

Bekijk ook: 3 thuisblijf-tips van Jurjen ten Brinke

Beeld: Instagram David de Vos

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡