Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Dankzij BEAM hebben wij verkering!"

18 oktober 2019 · Leestijd 5 min

Wat is een mooiere plek om je vriendin verkering te vragen dan de EO-Jongerendag? Dat dacht Bram (18) ook! Hij stelde de vraag tijdens de EO-Jongerendag afgelopen jaar aan zijn vriendin Sippora (17), die hij kent via de BEAM Fansquad. Ondertussen hebben ze alweer bijna 5 maanden een relatie.

Bram: “Het BEAM Mystery Event was voor mij het moment dat ik in de BEAM Fansquad terecht kwam. Sippora zat er al iets langer in, sinds de laatste aflevering van Joram draait door. De BEAM Fansquad is een groep met jongeren die fan zijn van BEAM. We spreken vaak af en er ontstaan leuke vriendschappen. Sippora en ik kenden elkaar dus al een tijdje via Whatsapp, maar hadden nog nooit in real life afgesproken. Daar kwam verandering in tijdens het Big Event van Transformed in maart!”

Sippora: “Ik hoorde een paar dagen van tevoren dat Bram ook naar het event zou gaan, dus ik stuurde hem een berichtje om af te spreken. Ik zou sowieso nog met mensen van de BEAM Fansquad meeten, dus dit was een leuk begin. Vanuit de verte zag ik een jongen in een BEAM-trui zitten, dus ik dacht: ‘Volgens mij is dat hem!’ Ik ging naar hem toe en gaf hem een knuffel. Hiernaast had ik ook nog een kaartje voor hem gemaakt dat ik aan hem gaf. Even later kwam hij me opzoeken om me te bedanken voor dat kaartje en wilde hij een selfie maken.”

afbeelding

Bram: “Ik weet niet precies wanneer ik haar leuker begon te vinden dan gewoon een vriendin. Het zal na ongeveer een maand zijn geweest. Ik kwam net uit een andere relatie dus dat was lastig, eerst wilde ik dat verwerken. We begonnen dus gewoon als vrienden.”

Sippora: “We konden het steeds beter vinden met elkaar. Op een gegeven moment waren we beste vrienden. Ik begon hem ook wel steeds leuker te vinden. Mijn moeder zei al: ‘Volgens mij wordt het wel wat’. Zij had het al eerder door dan ik, haha. Onze eerste date was in april, we gingen uit eten en daarna glow-in-the-dark midgetgolfen. Bram had dit gepland en dit was het moment dat de vonk oversloeg.”

EO-Jongerendag

Bram: “Het leek me leuk om BEAM te betrekken bij het moment dat ik Sippora verkering wilde vragen. Daarom wachtte ik tot de EO-Jongerendag. Ik was niet heel zenuwachtig, ik heb die dag vooral erg genoten. Van tevoren had ik al twee kettinkjes gekocht. Onze namen stonden erop en het was de vorm van twee puzzelstukjes die in elkaar pasten.”

Sippora: “Natuurlijk zei ik gelijk ja! Bram had al verteld dat hij wachtte op een speciale dag, dus ik had al een klein beetje een vermoeden. Hij vroeg me tijdens het nummer ‘Known’ en ik was heel blij met het kettinkje. We hebben hem allebei elke dag om.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

God in de hoofdrol

Bram: “Ik vind het leuk aan Sippora dat ze zo lekker spontaan is. Het is een ontzettend lieve meid, ze is schattig en we staan ongeveer op dezelfde plek in ons geloof. Dat speelt een hoofdrol in onze relatie. We hebben God nodig om alles op rolletjes te laten lopen. Niet dat het heel moeilijk gaat, maar God is voor ons beiden wel de basis.”

Sippora: “Ook Bram is ontzettend lief. Hij is behulpzaam en vooral ook heel grappig. Het is fijn dat we samen kunnen lachen om van alles en nog wat. Ik kan geen dingen bedenken die niet leuk zijn aan Bram, hij is eigenlijk helemaal perfect.

afbeelding

Bram: “We hebben nu bijna 5 maanden verkering. We zien elkaar ongeveer één keer per week. Gelukkig wonen we niet heel ver van elkaar vandaan, ongeveer een halfuurtje met de trein. Sippora heeft zich aangesloten bij mijn jeugdvereniging, dus daar hebben we veel dezelfde vrienden. Onlangs hoorde ik iemand van de jeugdvereniging zeggen: ‘Jullie passen zo ontzettend goed bij elkaar, echt super leuk om te zien.’ Dat vond ik wel erg leuk om te horen.

Hij is eigenlijk helemaal perfect!

Sippora: “Mijn omgeving is ook alleen maar positief over onze relatie. Ze vinden het allemaal heel leuk voor ons. Ik heb het één en ander verteld aan een goede vriend van de BEAM fansquad, dus misschien dat hij het wel aan zag komen, maar dat weet ik ook niet zeker. Ik hoop dat onze relatie door blijft gaan zoals het nu is. Uiteindelijk hoop ik over een paar jaar, als we allebei klaar zijn met onze studie, met Bram te trouwen.”

Emerson en Margo werden ook verliefd op de EO-Jongerendag. Lees het hier! 

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡