Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo doe jij de #prikpositief challenges helemaal coronaproof!

20 april 2021 Leestijd 2 min

Honderden jongeren prikken elke week massaal positiviteit op onze landkaart met de wekelijkse challenges van #prikpositief. In deze lockdown is de positieve golf die we met z鈥檔 allen verspreiden misschien wel harder nodig dan ooit tevoren. Toch moet er tijdens de challenges (dominee verrassen, straat stoepkrijten) rekening gehouden worden met het coronavirus. Lees hier hoe je dit het beste doet.

Handig om te weten:

1. De challenges zijn allemaal ‘coronaproof’ uit te voeren.

2. Wist je trouwens dat er voor jongeren tussen de 13 en 17 jaar andere regels gelden dan voor jongeren boven de 18? Zij hoeven bijvoorbeeld onderling geen afstand te houden. Wil je wat preciezer weten wat wel en niet kan voor jouw groep? Jong Protestant heeft een prachtig protocol met de maatregelen en veel praktische tips op een rijtje, bruikbaar voor elke jeugdgroep. Klik hier voor de website

3. Verder: kerken en verenigingen gaan verschillend om met de regels. Respecteer de regels van de kerk of vereniging waar je mee te maken hebt.

Hieronder nog even de standaard handvatten en regels (die voor ons allen inmiddels wel redelijk bekend zijn) om de challenges voor #prikpositief coronaproof uit te voeren! 

  • Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar. Deze afstand geld in het speciaal voor degene die je blij maakt, verrast of steunt. Uitzonderingen gelden natuurlijk voor mensen van hetzelfde huishouden.  
  • Blijf bij klachten thuis en laat je testen! 
  • Mocht je ergens binnen zijn, draag dan een mondkapje.  
  • Desinfecteer of was je handen regelmatig wanneer dat mogelijk is.  
  • Moet je hoesten of niezen, doe dat dan in je elleboog.  

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Meer informatie of meedoen? Ga naar prikpositief.nl.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕