Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Choose your battles

31 juli 2016 · Leestijd 2 min

Eindelijk zit de dag er weer op. Tijd om mijn bed in te duiken, denkt Jezus. Hij en zijn leerlingen stappen in de boot en Jezus gaat gelijk liggen. De discipelen blijven nog even wakker. Een enorme storm steekt op en door het enorme kabaal heen is het zachte gesnurk van Jezus niet meer te horen.

De discipelen raken in grote paniek. Met alles wat ze kunnen vinden, proberen ze te vechten tegen het water dat de boot in slaat. Sommige van hen zijn vissers van beroep en zelfs zij vinden het beangstigend. Ze schreeuwen naar Jezus dat hij ook moet helpen en ze gooien een emmer naar hem toe. Slaperig kijkt Jezus op en overziet de situatie. Hij spreekt rust uit over het meer en de kalmte komt terug.

Een paar maanden later zijn het de discipelen die enorm moe zijn. Ze zijn al lang wakker en verlangen naar hun bed. Dan vraagt Jezus een paar van zijn discipelen toch wakker te blijven als hij gaat bidden, vlak voor zijn kruisiging. Ze zijn op de berg Getsemané en Jezus loopt een stukje van ze vandaan. Als hij terugkomt, zijn zijn beste vrienden diep in slaap. Jezus is teleurgesteld.

Jezus sliep rustig tijdens de grote storm op het meer en hij maakte zich nergens druk om toen zijn discipelen het uitschreeuwden om hulp. Zijn discipelen vielen echter zelf ook in slaap op het moment dat Jezus hen nodig had. Je kan je afvragen wat het verschil is.

Jezus sliep tijdens de storm omdat hij wist dat die storm geen bedreiging was. Hij was de baas over die storm. God had de situatie in Zijn hand, in tegenstelling tot het moment op de berg waar er echt oplettendheid nodig was.  Jezus had zijn vrienden nodig om voor hem te bidden en waakzaam te blijven.

De stormen in mijn leven voelen voor mij soms ook verstikkend. Dan schreeuw ik uit naar Jezus: “Waarom bent u aan het slapen??!! Ik heb u zo hard nodig hier!” Maar Jezus overziet de situatie. Hij maakt zich nergens druk om als ik wanhopig de rottigheid uit mijn leven probeer te scheppen. Maar blijf ik ook wakker op het moment dat ik nodig ben om te bidden voor situaties waar Jezus mij vraagt om wakker te blijven?
Choose your battles carefully.  Joy (17) is bijbeltijger bij BEAM en is dol op kinderen, schilderen en zingen.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡