Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bryan en Wietske brengen fruitmandjes rond bij zorginstellingen: "Dit is een opdracht van Jezus"

19 mei 2020 · Leestijd 2 min

Wat kun je doen voor anderen in deze tijden? Bryan en Wietske kwamen met een origineel idee: fruitmandjes rondbrengen naar mensen die het extra hard nodig hebben. Dit keer bij mensen met een hersenaandoening: "Het is fijn om dit te doen".

"We doen dit voor Jezus"

"We halen het fruit op bij een soort drive-in, dan hoeven we niet naar binnen en raken we zo min mogelijk aan," vertelt Bryan tijdens de fietstocht. "Ik hoop dat we de mensen met deze fruitmandjes blij kunnen maken, dat dit een lichtpuntje in hun week is," geeft Wietske aan.

Het geloof is een grote motivatie voor de actie van het stel. "Als ik niet gelovig zou zijn, zou ik denk ik veel minder doen voor de mensen om me heen. Ik zie dat Jezus ons die opdracht heeft gegeven." Bryan is het daar mee eens: "Ook al is het maar zoiets kleins, het is zo mooi dat we dat voor Jezus kunnen doen."

"Het is een fijne afleiding"

Het fruit wordt aan de poort gebracht en met liefde ontvangen. "Dit kunnen we wel gebruiken", vertelt één van de bewoners. "Het is een fijne afleiding, want we mogen geen bezoek ontvangen en dat is best pittig. Hopelijk is alles in juni weer voorbij." 

Benieuwd hoe Bryan en Wietske het vonden om dit te doen? Bekijk de hele video hierboven!

Nomineer Nietalleen.nl voor Gouden Televizierring
Als je Nietalleen.nl ook zo’n goed initiatief vind kun je het televisieprogramma nu nomineren voor de Gouden Televizierring. De stembussen voor de derde kwalificatieronde zijn open en tot woensdag 27 mei 10.00 uur kan er gestemd worden. En dus ook op nietalleen.nl. Wil je meedoen, ga dan naar www.televizier.nl/ring en selecteer Nietalleen.nl in de lijst met programma’s!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡