Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bram en Arnold zetten #IKBIDVOORRUTTE op: “Minder boos, meer bidden”

13 oktober 2020 · Leestijd 3 min

Collega’s Bram en Arnold zagen dat veel christenen negatief waren over de coronamaatregelen. “Boos worden is niet de oplossing. Wat we wel kunnen doen is bidden om wijsheid voor de overheid.” De mannen zetten vanmorgen de Instagrampagina #IKBIDVOORRUTTE op om heel christelijk Nederland aan het bidden te krijgen.

Waarom #IKBIDVOORRUTTE?

“Mijn collega Arnold en ik merkten dat veel christenen die niet te spreken zijn over de invloed van de overheid op onze kerkgang. Ik kan me voorstellen dat we er niet altijd mee eens zijn; dat we er niet blij van worden en de situatie graag anders zien, maar boos worden is niet de oplossing. In 1 Timotheüs 2 staat dat we mogen bidden voor onze overheid zodat we als christenen vrij ons geloof kunnen belijden. Dat is onze taak en daarom hebben wij #ikbidvoorrutte opgezet.”

De tekst gaat hieronder verder.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Ik merk dat mensen het niet eens zijn met het beleid en dat er over het algemeen negatief naar de overheid gekeken wordt. Bij elke persconferentie denk ikzelf vaak ook na over wat de maatregelen voor mij betekenen. Dat ‘ikke, ikke, ikke’ hoor ik overal terug. Ik realiseerde me dat we er misschien minder van hoeven te vinden en meer voor mogen bidden.”

Wat is je doel met deze actie?

“We zijn het misschien niet allemaal met elkaar eens, maar ik denk dat de overheid wel wat hulp kan gebruiken. Gebed kan mensen met elkaar verbinden en we hopen op die manier meer eenheid te creëren tussen christenen."

Laten we onze handen wassen, vouwen en bidden. Bid je mee?

"Sinds gisteren heb ik half christelijk Nederland zitten DM’en via Instagram. Verder heb ik via Twitter en Facebook veel christelijke organisaties benaderd. Op deze manier hoop ik dat we als christenen de handen in één slaan en in actie komen door middel van gebed. Wat hier nog uit voortkomt zien we allemaal nog wel, maar laten we in ieder geval onze handen wassen, vouwen en bidden. Bid je mee?”

Santiago (16) is enthousiast over de oplossing die er in zijn kerk is bedacht om elkaar toch te ontmoeten ondanks de corona maatregelen. Hij kijkt elke zondag samen met de jongeren van zijn kerk naar de BEAM Kerkdienst! Lees het hier.

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡