Ga naar submenu Ga naar zoekveld

HEFTIG: Boze huurders vermoorden zoon (20) van huisbaas: ‘Lafste wat ik ooit heb gezien’

8 augustus 2022 · Leestijd 3 min

Huisbaas Willem de Gaard van meerdere panden in Utrecht sloeg deze week alarm omdat hij geen contact meer kon krijgen met zijn zoon Kieran (20). Hij had hem naar Utrecht gestuurd om de meterstanden van zijn huizen te controleren waarna hij spoorloos verdween. De politie meldde vanmorgen dat zijn levenloze lichaam is aangetroffen in de tuin van een van de huurders en bestempelt dit als moordzaak. Willem: “Als ik wist dat die laffe honden dit van plan waren, was ik zelf naar Utrecht gegaan.”

Zo’n zes jaar geleden krijgt Willem een aantal oude panden in het centrum van Utrecht in handen. Willem: “Mijn ouders hadden deze huizen geërfd van hun ouders. Aangezien ik enig kind ben, waren de panden na hun overlijden van mij. Na een flinke renovatie heb ik er meerdere appartementen van gemaakt die ik nu verhuur. Ik woon zelf het grootste gedeelte van het jaar met mijn gezin in Spanje en heb personeel in Nederland die huurders uitkiezen en contact met hen onderhouden. Ik hoorde de laatste tijd al verhalen van asociale huurders, maar dat ze hiertoe in staat waren had ik nooit verwacht…”

Ik wist niet dat deze beslissing de grootste fout van mijn leven zou zijn

“Mijn werknemers mailden me een paar weken geleden een lijst met klachten. Als zij langs de huizen gingen voor controle of onderhoud werd de deur vaak niet opengedaan. Dit vonden ze vervelend natuurlijk. Ook is het bij één van mijn werknemers gebeurd dat ze tijdens de controle van een kelder lastiggevallen werd door een groepje huurders. Ze riepen ongepaste dingen en maakten haar bang. Toen ik dit hoorde, was ik woest en heb ik haar gelijk opgebeld om te checken hoe het ging. Ze was erg geschrokken en wilde niet meer terug naar dat huis, erg begrijpelijk. Ik heb mijn zoon Kieran toen gevraagd of hij eens poolshoogte wilde nemen. De huurders hebben hem weleens eerder ontmoet en hebben sowieso respect voor de zoon van hun huisbaas dacht ik. Ik wist niet deze beslissing de grootste fout van mijn leven zou zijn.”

'Laffe honden zijn het'

Omdat de zaak nog wordt onderzocht, wil en kan de politie geen details delen over de moord op Kieran. Meerdere huurders worden verdacht van de moord en worden op dit moment verhoord door de politie. Al bij het eerste verhoor werd duidelijk dat de huurders hoopten de huizen zelf in handen te krijgen na het vermoorden van Kieran. Willem: “Laffe honden zijn het. Mijn zoon deed geen vlieg kwaad en ik kan niet geloven dat ik nooit meer een appje van hem krijg of een knuffel kan geven. Alle huurcontracten heb ik verbroken en ik hoop dat deze huurders levenslang achter slot en grendel verdwijnen.”

BEAM vertaalt in deze serie met een knipoog (soms best heftige) Bijbelverhalen die vandaag de dag zeker viral zouden zijn gegaan. Lees hier het Bijbelverhaal waar dit bovenstaande fictieve verhaal op gebaseerd is.

Vrijgezellenfeestje gaat mis: ''De helft van ons was niet meer welkom''

Lees ook over:

Vrijgezellenfeestje gaat mis: ''De helft van ons was niet meer welkom''

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡