Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Boaz: "Voor mensen bidden op straat is soms wel ongemakkelijk"

26 november 2016 · Leestijd 4 min

Boaz (20) studeert communicatie aan de CHE, kerkt in een hervormde gemeente en gelooft al zijn hele leven in God. Een jaar geleden realiseerde hij zich: “Als ik werkelijk geloof wat er in de Bijbel staat, moet dat enorme uitwerking hebben op mijn leven. Waarom zie ik daar zo weinig van?” Tegenwoordig is er veel veranderd en gaat Boaz onder andere de straat op om te bidden voor genezing.

Hoe ziet jouw ideale kerk eruit?

“In de geloofsbelijdenis wordt gesproken over de gemeenschap van heiligen. Dat is hoe ik de ideale kerk zie: samen als geheiligden achter Jezus aan. Bij een kerk denk ik helemaal niet aan een gebouw, ik geloof in een kerk die bestaat uit mensen die Jezus volgen.
Ik ben er van overtuigd dat de kerkstroming waarin je opgroeit er voor zorgt dat je op een bepaalde manier naar het geloof en het leven kijkt. Het is een soort bril. Het is onmogelijk om geen spreekwoordelijke bril te hebben, dus het is niet per definitie fout. Maar als die bril ervoor zorgt dat je de waarheid van Jezus niet helder ziet, wordt het tijd om die bril af te zetten. Mijn zicht was op bepaalde gebieden echt vertroebeld. Het lukt zelf niet om zo’n bril af te zetten. Dat is iets wat Jezus bij je moet doen.”

Je blik was vertroebeld, hoe bedoel je?

“Ik heb nooit getwijfeld of Jezus bestond, maar het had weinig uitwerking in mijn leven. Ik las Mattheüs 7 waarin staat dat niet iedereen die ‘Heer, Heer’ zegt werkelijk tot Gods koninkrijk hoort. Opeens kwam de realisatie: Jezus spreekt hier tegen mij. Vanaf dat moment is God me stap voor stap gaan leiden tot waar ik nu ben. Er kwamen conferenties van the Last Reformation op mijn pad en in eerste instantie vond ik het helemaal niets. Een andere blik op de Bijbel en het evangelie dan ik gewend was, genezen van zieken, spreken in tongen, demonen uitdrijven: ver buiten mijn referentiekader. Ik was helemaal niet naar dit soort dingen op zoek, maar Jezus vroeg mij deze weg in te slaan en daar wil ik gehoorzaam aan zijn.”

Geef eens een voorbeeld van zo’n wonder?

“Ik liep op straat in Amersfoort en sprak een dame aan die pijn had in haar rug. Soms voel ik mij dan zenuwachtig en denk ik: ‘kan ik dit wel?’ Maar ik stap op iemand af in vertrouwen op Jezus. Ik begin altijd met: ‘Ik heb misschien een beetje een gekke vraag’, want ja, dat is het ook wel als je random iemand aanspreekt op straat. Dan ga ik verder: ‘Ik geloof dat Jezus ook vandaag nog kan genezen. Mag ik voor u bidden?’ Het is niet dat ik de kracht heb om te genezen, ik vind het vaak zelfs ongemakkelijk. Maar Jezus wil op dat moment door mij heen werken en vaak verdwijnt de pijn als ik er –soms meerdere keren- voor bid. Vervolgens zijn mensen natuurlijk verwonderd! Dan kan ik het evangelie met hen delen en dat is het mooiste. Die wonderen zijn niet een doel op zich, maar een middel om Gods koninkrijk te doen groeien.”

Dit klinkt, als ik eerlijk ben, niet heel erg ‘Hervormd’

“Haha, dat klopt! Het is zelfs best een contrast. Soms ervaar ik afstand, maar dat komt omdat ik veranderd ben - niet mijn kerk. Toch ga ik niet weg uit mijn gemeente, tenzij God dat van mij zou vragen. Je zit nooit voor jezelf in een kerk, je bent er om tot zegen te zijn voor anderen. Ook heeft deze kerk me laten groeien in kennis over de Bijbel en ontzag hebben voor een heilige God, daar ben ik dankbaar voor.”

“Dit is nog niet de nieuwe aarde en niet iedereen wordt hier genezen. Maar Gods koninkrijk groeit wel door geloof in Jezus. Hij is niet alleen voor ons gestorven zodat we in de hemel kunnen komen, Hij is gestorven voor de bevrijding van zonde en Hij wil van ons een nieuwe schepping maken. De kerk groeit als we doen wat Jezus van ons vraagt: Hem volgen als discipel. Dan maakt het niet uit of je in de evangelische of hervormde kerk zit, het gaat om de Bijbelse waarheid.”

Meer interviews lezen over gebedsgenezing? Lees het verhaal van Thijs: "Ik pis soms bijna in mijn broek van spanning."

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡