Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bijbelse helden geven milieutips

20 oktober 2017 · Leestijd 3 min

In de tijd van de Bijbel waren er nog geen problemen met het milieu: Geen auto’s, geen overproductie van vlees en geen elektriciteit. Toch wisten de mensen in de Bijbel al precies hoe ze het klimaat konden beschermen. Daar heb jij nu nog steeds iets aan!

Eet net als Adam en Eva geen vlees

Het eten van vlees is ontzettend milieuvervuilend. De productie van 1 vleeskoe stoot meer CO2 uit dan 4,5 auto’s in een jaar! Daarom gaan steeds meer mensen vega. Hoewel het een moderne trend lijkt om geen vlees te eten is het al eeuwenoud. Zelfs Eva en Adam waren al helemaal vegan. Gewoon doen dus!

afbeelding

Douche net als Johannes een keer in de 40 dagen

Gemiddeld douchen Nederlanders 9 minuten lang, daarmee spoelt er 51 liter water door het putje. Ga je er vanuit dat een gemiddelde Nederlander om de dag doucht (dus 3 keer per week) dan verbruikten we in Nederland 150 liter water per week, per persoon. Moet je na gaan hoeveel kleiner je footprint wordt als je maar een keer in de 40 dagen zou douchen, net als Johannes de Doper!

De weergave van deze giphy vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Kleed je net als Jacob in warme schaapsvellen

De verwarming is ook een grootgebruiker van elektriciteit. Daarom is het belangrijk dat je de verwarming pas aan doet als het echt te koud is. Warme kleren kunnen je helpen om langer van die thermostaat af te blijven. Wat is nou beter om jezelf warm te houden dan schaapsvellen? Jacob gebruikte natuurlijk de schapenvellen om zijn vader voor de gek te houden, maar ze werken ook prima als warme jas.  

afbeelding

Loop net als Jozef en Maria naar je vakantieadres

Met de auto op vakantie is heel slecht voor het milieu, met het vliegtuig nog slechter. Hoe zorg je nou dat je op je vakantieadres kan genieten van de natuur, zonder dat je de natuur vernietigt. Simpel, neem de benenwagen. Geen enkele uitstoot en je ziet nog eens wat! 

De weergave van deze giphy vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vermenigvuldig net als Jezus vis en brood

Het is steeds stiller in de zeeën en oceanen. De vissen worden bedreigd door overbevissing, plastic en de aantasting van hun leefomgeving. Het voedingscentrum raadt aan om een paar keer per week vis te eten, maar milieudeskundigen waarschuwen: als iedereen dat doet tasten we de oceanen NOG MEER aan. Oplossing: vermenigvuldig net als Jezus twee vissen. Eigenlijk heel simpel. 

afbeelding

Wil jij heerlijk lui op de hoogte blijven van ons werk en meepraten met BEAM-nieuws? Dat kan! WhatsApp ‘BEAM AAN’ naar 06-83673700 en we worden app-matties <3

Geschreven door

Melissa

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡