Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bijbellezen: 5 tips!

5 februari 2014 Leestijd 3 min

De Bijbel: je wilt 'm wel lezen, maar waar moet je beginnen? En hoe zorg je er vervolgens voor dat je blijft lezen? BEAM geeft 5 tips!

1. Groen = Genade

Bijbellezen wordt leuker en persoonlijker als je de Bijbelteksten markeert. Omdat de Bijbel vol staat met mooie teksten is het goed om met verschillende kleuren te werken, bijvoorbeeld:
Geel = Belofte van God
Oranje =  Wie is God/Jezus/Geest?
Roze = Liefde/bemoediging voor jou
Groen = Genade

2. Waar te beginnen?
Het is moeilijk om te bedenken waar je moet beginnen, een paar opties:
A. Via dagelijkswoord.nl of de app van Dagelijks Woord krijg je elke dag een andere tekst. Lees het hele hoofdstuk van dat vers, want het is belangrijk om de context van een Bijbeltekst te weten.

B. Volg een leesplan. Met de Bijbel-app YouVersion kun je honderden leesplannen met verschillende thema's volgen. Elke dag krijg je een herinnering om een gedeelte te lezen, elke dag heb je weer een ander stukje tekst over hetzelfde thema. Zo kom je ook nog de onbekende gedeelten van de Bijbel tegen.

C. Binnenkort begint de 40-dagen tijd. Je kunt je voornemen om in deze tijd juist extra aandacht te besteden aan het Bijbellezen.  Je kunt hier een kalender bestellen of stel een eigen rooster samen.

3. Pinterest
De Bijbel heeft veel teksten die je kunnen bemoedigen, waarin je kunt lezen hoe goed God voor je zorgt. Op Pinterest zijn veel mooie Bijbelteksten te vinden. Ga zelf op zoek onder het kopje 'citaten' of kijk op deze borden: http://www.pinterest.com/iamichthus/my-savior/
http://www.pinterest.com/brittanytimbes/bible-love/
http://www.pinterest.com/all4grace/verses-quotes/ 

4. Stel doelen
Begin bijvoorbeeld deze week met het boek Filippenzen. Het is een kort boek, dus dat is binnen een week haalbaar. Zo ga je steeds door met het opstellen van doelen. Grotere doelen kunnen zijn: deze maand alle vier de evangeli毛n lezen. Op het moment dat je een ritme te pakken hebt gaat het makkelijker, kies daarom ook een vast tijdstip om Bijbel te lezen.

5. Dieper
Het Bijbelgedeelte gaat meer leven als je ook de achtergrond en andere informatie erbij zoekt. Kijk maar op internet wat er te vinden is, in de christelijke boekwinkels zijn ook genoeg boeken te vinden die je verdieping kunnen brengen. In de jongerenbijbel staan ook inleidende stukjes en per Bijbelgedeelte staan er verdiepende stukjes of staan er vragen die je aan het denken zetten.

Heb jij zelf nog tips? Laat het ons weten?

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕