Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bijbelfiguren met #ballen

15 januari 2017 · Leestijd 3 min

Een vooroordeel dat veel mensen hebben, is dat de Bijbel vol staat met mensen die prima door kunnen als saaie struiken. Als je de Bijbel goed gaat lezen, ontdek je dat dit alles behalve waar is. Ik bedoel, hallo, check deze mensen! Hier een lijst van Bijbelfiguren met ballen.

Abraham

Deze man was rijk en had het prima naar zijn zin in Charan, waar ook zijn familie woonde. Toch trekt hij op
zijn 75e weg uit het land dat hij kent. Waarom? Omdat de Heer het hem opdroeg. Het ging vast niet zonder
slag of stoot, maar uiteindelijk ging hij en daar zijn ballen voor nodig. O ja, hij was ook bereid zijn enige kind – waar hij ontzettend veel van hield en jaren op had gewacht – te offeren omdat God dit van hem vroeg. SPOILER: Uiteindelijk gaat dit niet door.


Noach

Noach bouwt een ark terwijl hij – waarschijnlijk - nog nooit regen had gezien. Deze ark bouwt hij ook nog eens op het land. Moet je je even voorstellen hoe zijn buren en vrienden hem uitgelachen moeten hebben. Jaren en jaren bouwt hij aan die ark, niet omdat hij snapt wat er gaat gebeuren, maar omdat hij vertrouwt op God.

Ruth

Ruth vraagt technisch gezien als vreemdeling in een vreemd land een man ten huwelijk. In deze tijd begint het geaccepteerd te worden dat een vrouw een man ten huwelijk vraagt, maar in die tijd was het echt not done. Toch neemt ze dit gigantische risico omdat ze het beste wil voor haar familie en Boaz daar een grote rol in kan spelen.

Stefanus

Hij was nog maar net door de discipelen benoemd als leraar, als hij wordt opgepakt door de Joodse Raad. Ze trommelen valse getuigen op die vertellen dat hij God en Mozes heeft beledigd. Stefanus weet waarschijnlijk wel dat het de verkeerde kant op gaat, maar besluit zijn woorden niet terug te nemen. In plaats daarvan besluit hij tijdens zijn rechtszaak volle bak Jezus te verkondigen. Dit is meteen de laatste preek die hij ooit geeft, want direct daarna wordt hij door een woedende menigte gestenigd. Vlak voordat hij sterft, vraagt hij God of de mensen die hem stenigen vergeven kunnen worden. Wauw.

PS:

Vergeet Daniëls vrienden in de oven niet, Jozua die Mozes op moest volgen (no pressure), Paulus die wel 6 keer bijna dood ging, Maria die niet twijfelde en de Zoon van God zonder tegenspreken heeft gebaard, Nehemia die tegen alle verwachtingen in de muur van Jeruzalem weer opbouwde, Debora die als vrouw op durfde te staan als leider van Israël en Elia die het in z’n eentje opnam tegen 450 Baäl priesters.

Deze lijst is nog lang niet compleet. Door welke Bijbelfiguur met ballen laat jij je inspireren?
 

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡