Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Beste vriendin over dood Kinga Bán: "Het was heel onwerkelijk"

14 oktober 2019 · Leestijd 3 min

Afgelopen mei overleed Kinga Bán, de zangeres van de band Sela. Ze overleed na een lang ziekteproces en dit maakte op veel mensen impact. Zo ook op haar beste vriendin Liesbeth Koedoot, de zangeres van LEV.

In een interview met Groot Nieuws Radio vertelt Liesbeth: “We ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens Opwekking. Ik zou daar zingen en zij was er ook. Het klikte meteen al heel goed, al snel gingen onze gezinnen ook veel met elkaar om en zijn we vaak op reis gegaan. Onze gezinnen zijn heel hecht, we lijken wel een grote club met z’n allen.”

Bij Groot Nieuws Radio mag de gast zelf een nummer aandragen wat gedraaid wordt tijdens het interview. Voor Liesbeth was dit heel duidelijk: het werd het nummer ‘In Goede Handen’ van Kinga Bán. Dit nummer heeft veel betekenis voor haar. “Kinga heeft bij het maken van dit nummer tegen me gezegd “Als ik er straks niet meer ben, wil jij dan de goede handen zijn voor mijn gezin?” Dit probeer ik nu te zijn, ik probeer extra naar haar gezin om te kijken.“

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Twijfel

Vlak voor Kinga overleed, maakte Liesbeth samen met haar man Freek nog een reis naar Zuid-Afrika. “Kinga was op een gegeven moment zo ziek dat ze niet meer mee kon reizen, maar wij wilden altijd al een reis naar Zuid-Afrika maken. Dit hebben we toch maar gepland. Het was net in de periode dat het heel slecht ging met Kinga, dus we hebben erg getwijfeld of we wel moesten gaan.

Kinga zei dat we gewoon moesten gaan. Ze dacht dat ze die weken wel zou halen, daarom wilde ze ook niet echt voorgoed afscheid nemen. We hebben nog wel een mooi normaal afscheid gehad, dus dat is een mooie herinnering van onze laatste avond.”

Huilende gezichtjes

"We vlogen zondagnacht terug en zouden gelijk als we geland waren naar Kinga toegaan. Het was heel vreemd, we deden onze telefoons aan toen we geland waren en hadden allemaal berichtjes gekregen. Van buurvrouwen, collega’s, allemaal berichtjes met huilende gezichtjes en ‘sterkte’ en ‘gecondoleerd’.

We openden Facebook en daar lazen we het: ‘Zangeres Kinga Bán overleden.’ Dat was echt een naar moment, dat we het lazen op Facebook voordat we uberhaupt met haar man Reinder hadden gesproken. De kinderen schrokken heel erg, zij hadden nog tekeningen gemaakt voor Kinga. We zijn gelijk naar Kinga’s gezin toegegaan, het was heel onwerkelijk.”

Luister het hele interview met Liesbeth Koedoot hier terug!

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡