Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM's-Dolle-Dwaze-Kerstdiensten-Planning

22 december 2017 · Leestijd 6 min

De kerken in Nederland gaan LOS om zeker te weten dat jij de kerstboodschap niet mist. Spetterende lichtshows, huilende baby’s in voerbakken, zeeën aan kaarsjes, gelegenheidskoortjes, cadeaus, gratis kerststol bij de koffie en een echte kameel in de kerk. Dat maakt de keuze welke kerk je bezoekt er niet makkelijker op. Daarom helpen wij jou met ‘BEAM’s-Vrolijke-Dolle-Dwaze-Kerstdienstenplanning! Scheelt jou een hoop keuzestress!

KERSTDIENST 1 

23 DECEMBER, 18.30 UUR, BARNEVELD

Kerst begint vroeg dit jaar, namelijk al op 23 december. We beginnen lekker laagdrempelig, met het kinderkerstfeest in de Bethelkerk van Barneveld aan de Groen van Prinstererlaan 2. Tel de kinderschaapjes en zing mee met de liedjes die je kent uit je jeugd. NOTE: ben je afhankelijk van het OV, dan maak je helaas maar 10 minuten mee van deze dienst. Maar hé, alles voor die gratis kerstchocolaatjes.

REIS VAN BARNEVELD NAAR VEENENDAAL:

20 minuten met de auto. 48 minuten op de fiets. 50 minuten met het OV. 178 minuten per ezel (kans op vertraging).

KERSTDIENST 2

23 DECEMBER, 19.30 UUR, VEENENDAAL

Gooi die handjes in de lucht bij het pre-kerstfeest van Mozaiek 0318 in De Basiliek! Die vind je aan de Wiltonstraat 56 te Veenendaal. Het thema: Nu is er Hoop! Hopelijk is er ook een HOOP koffie, want je hebt nog een flinke reis en aardig wat kerstdiensten voor de boeg. LET OP: verlaat de dienst na 56 minuten als je op tijd in Groningen wil zijn en je hebt een auto tot je beschikking. Zo niet: neem de helikopter.

REIS VAN VEENENDAAL NAAR GRONINGEN

10 minuten per helikopter. 2 uur en 4 minuten met de auto. 34 uur met de benenwagen (niet aan te raden).

KERSTDIENST 3

23 DECEMBER, 22:30 UUR, GRONINGEN

Er gaat niets boven Groningen. Omarm me, daarover hoor je ’s avonds laat in Stadskerk VBG. Een kerk aan de Friesestraatweg 221 in Groningen met vooral jonge mensen, belooft de website. Misschien zit er wel een praktijklesje ‘omarmen’ in. Zorg dan dat je naast een leuke buurman komt te zitten.

OVERNACHTING

Groningen wordt omringd door polders, koeien en boerderijen. Er zal vast nog wel ergens een stal voor je zijn.

REIS VAN GRONINGEN NAAR NUNSPEET

1 uur en 54 minuten met het OV. 6 uur en 34 minuten op de fiets. 
24 uur op de rug van een kameel (dit reisadvies vervalt).

KERSTDIENST 4

24 DECEMBER, 9.30 UUR, NUNSPEET

Hop hop, sla die strodeken van je af, tijd om vroeg uit de veren te gaan. Slapen kun je na kerst weer. In de schattige dorpskerk van Nunspeet (Dorpsstraat 12) klinken iets voor half 10 de eerste kerstliederen. Zorg dat je je klassiekers kent.  

REIS VAN NUNSPEET NAAR AMERSFOORT

3 uur en 14 minuten per bierfiets (zonder bier, uiteraard). 33 minuten met de taxi (daar gaat dan wel je kerstbonus). 2 uur en 1 minuut liftend (afhankelijk van hoe goed Nederlanders met kerst zijn).

KERSTDIENST 5

24 DECEMBER, 11.00 UUR, AMERSFOORT

Sta je op zo’n kruispunt, wel of niet naar de volgende dienst? Dan ben je bij Kruispunt Vathorst aan de Terschellingkade 22 aan het goede adres. Je mag best even je ogen dicht doen, hoor.

REIS VAN AMERSFOORT NAAR UTRECHT

29 minuten met het OV. 1 uur en 3 minuten per brommer. 4 uur en 27 minuten per slee (hallo, we gaan wel voor een witte kerst).

KERSTDIENST 6

24 DECEMBER, 17.00 UUR, UTRECHT

Wat is kerst zonder een vesper in de prachtige, oude, sfeervolle Domkerk? Kun je gelijk de Dick Bruna Kerststal bewonderen. Maar ook niet te lang, want de volgende dienst wacht.

REIS VAN UTRECHT NAAR GOUDA

2 uur en 22 minuten te paard. 1 uur en 3 minuten met de bus.

[JE BENT NOG NIET KLAAR, DE PLANNING GAAT HIERONDER VERDER!]

Zoveelmogelijkkerstdiensten-01

KERSTDIENST 7

24 DECEMBER, 19:00 UUR, GOUDA

Pfoe, ben je het al zat? Gouda zorgt voor wat afwisseling met een heuse kerstmusical. Zak onderuit en geniet in de Sint Jan, Achter de Kerk 16, Gouda.

REIS VAN GOUDA NAAR VALKENBURG

46 minuten met de auto. 1 uur en 58 minuten per step.

KERSTDIENST 8

24 DECEMBER, 20.30 UUR, VALKENBURG

ALERT! In het Dorpshuis van Valkenburg (let op, wel de Zuid-Hollandse versie) aan Kerkweg 3 zie je niet alleen buikspreker Matthijs Vlaardingerbroek, ook BEAM redacteuren Arachne en Charlotte shinen op het podium! Kom en moedig ze aan!

REIS VAN VALKENBURG NAAR RIJNSBURG

10 minuten met de auto. 28 minuten met de waterfiets.

KERSTDIENST 9

24 DECEMBER, 22.30 UUR, RIJNSBURG

Dit is misschien wel de grootste (en koudste) ruimte waarin je ooit kerst hebt gevierd. In de hallen van Bloemenveiling Royal FloraHolland (Laan van Verhof, Rijnsburg) kun je de nodige stop inlassen om stil te staan bij het kind in de kribbe. Samen met duizenden andere bezoekers. Hoe toepasselijk is dan ook het thema: ‘Pitstop Bethlehem’. Alsof ze wisten van onze dolle dwaze kerstdienstenplanning.

OVERNACHTING

Er schijnt ergens in de buurt een herberg te zijn. Gewoon aankloppen, er is vast nog wel plek.

REIS VAN DE HERBERG NAAR ROTTERDAM

Reistijd: Dat ligt er dus aan waar je slaapt.

KERSTDIENST 10

25 DECEMBER, 10:00 UUR, ROTTERDAM

Rise and shine! Je zou het na 9 dienstsen niet zeggen, maar nu is het ECHT KERST! In de Bergsingelkerk aan Bergsingel 150 in Rotterdam wordt er vanaf 10:00 uur een kerstspel door de kinderen opgevoerd, dat zich afwisselend in Nazareth en op het eiland Lesbos afspeelt. Ook hier kan je op koffie en thee en een heel warm welkom rekenen.

REIS VAN ROTTERDAM NAAR BLEISWIJK

27 minuten met de Uber. 36 minuten op je mountainbike.

KERSTDIENST 11

25 DECEMBER, 15.00 UUR, BLEISWIJK

Hallo, het is wel 2017, we kunnen best een beetje over kerkmuren en nationaliteiten heen kijken. Hopelijk spreek je een beetje Pools, want in Bleijswijk vindt een Poolse kerkdienst plaats in Rooms-Katholieke Kerk van Onze Lieve Vrouwe Visitatie, Hoefweg 57. De rest van de dag ben je VRIJ en mag je aanschuiven bij het kerstdiner van je familie / schoonfamilie / studentenvereniging / vrienden / waar dan ook.

OVERNACHTING

Hopelijk mag je bij je eetadresje ook slapen. Vergeet niet de wekker te zetten. Je bent nog niet klaar.

KERSTDIENST 12

26 DECEMBER, 9.30 UUR , NIEUW-LEKKERLAND

Een nieuwe kerstdag! Lekker uitslapen zit er niet in, want in Nieuw-Lekkerland staat in de Hersteld Hervormde Gemeente, Dirk 3 Straat 42, om 9.30 alweer de volgende dienst voor je klaar. Ze hebben er vast veel (nieuw) lekkers. Je krijgt daarna even pauze om ergens een kerstlunch naar binnen te gooien. Vertrek op tijd naar het zuiden van het land.

REIS VAN NIEUW-LEKKERLAND NAAR MIDDELBURG

3 uur 48 minuten per koets. 2 uur en 27 minuten per tractor.

KERSTDIENST 13

26 DECEMBER, 19.30 uur, MIDDELBURG

Sluit de kerstdagen van 2017 knallend af met de Oud Hollandse Volkskerstzang in de Nieuwe Kerk in Middelburg, georganiseerd door Omnis Cantare. Compleet met mannenkoor en traditionele kerstliederen. Hopelijk is er nog wat van je stem over. 

Ja echt.. je mag je je bed in! Om er tot oud & nieuw niet meer uit te komen.

BEAM WENST JE EEN DOL, DWAAS & VROLIJK KERSTFEEST!

Geschreven door

Charlotte van Egmond

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡