Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAMpje (004)

13 augustus 2016 · Leestijd 2 min

Een BEAMpje is een kort en bijzonder of grappig verhaal. Charlotte is de vierde die haar anekdote deelt!

Ergens tussen Schiphol en Leiden Centraal. Ik zoef met 130 kilometer per uur langs koeien en velden. De man met baard die schuin tegenover mij zit, pakt iets uit zijn koffer. Een hoofddeksel. Hij zet het op en sluit zijn ogen. Zijn lippen bewegen, maar er komt geen geluid uit. Liplezen is niet mijn sterkste kant, maar ik zie in ieder geval dat het geen Nederlands is. En dat hij bidt. Mijn gedachten zoeven alle kanten op, zo snel als de trein waarin ik zit. Wat als deze man kwaad wil? Misschien is dit zijn laatste gebed wel. Mijn ogen schieten naar de koffer naast hem. Ik zie de nieuwskoppen al voor me. 'Trein ontploft vlak voor Leiden Centraal'. 'Tientallen doden, honderden gewond.'

“Dames en heren, het volgende station is Leiden Centraal”, brengt me terug in de realiteit. Ik sta op, stap de trein uit, toch enigszins opgelucht. “Mevrouw! Mevrouw!”, hoor ik achter me. Ik draai me om. Het is de man met de baard. “U vergeet uw sjaal!”

Ik pak de sjaal aan. Stamel iets dat lijkt op ‘bedankt’.
De man met baard stapt nog net voor het fluitsignaal de trein weer in.

Heb jij ook een inspirerend, bijzonder of grappig BEAMpje? Schrijf het op (max. 150 woorden) en stuur naar beamredactie@eo.nl! Wie weet zie je volgende week jouw BEAMpje terug op BEAM!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡