Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM'er van het Jaar Marijn wint Hollandse Fotoprijs!

23 oktober 2019 · Leestijd 2 min

In 2018 werd fotograaf Marijn Fidder op de EO-Jongerendag door duizenden jongeren verkozen tot BEAM'er van het Jaar. Ze maakte een fotoserie van kinderen met kanker, dit vonden wij mega inspirerend. Ruim een jaar later zijn meer mensen het met ons eens over dat inspirerende, want deze week won ze de Hollandse Fotoprijs met haar fotoserie 'Stoute Cellen'.

Marijn: “In groep drie had ik een vriendje dat aan kanker overleed. De juf vertelde dat hij misschien kaal zou zijn de volgende keer dat hij op school kwam. Ik vond dat raar: ‘Hoe kan je van ziek zijn kaal worden?’ Ik snapte er helemaal niets van. Sinds die tijd hield ik mij bezig met kanker.

Ik wilde na een middelbare school een mooi project starten voor ouders die kinderen hebben met kanker. Het is een heftige tijd en je denkt er als ouder niet aan om foto’s te maken. Ik denk dat deze foto’s heel waardevol kunnen zijn voor de verwerking later of als herinnering. Het project heb ik de naam Stoute Cellen gegeven." 

afbeelding

De Hollandse Fotoprijs is dé aanmoedigingsprijs voor jong fotografietalent in Nederland tussen de 18 en de 35 jaar, dat op initiatief van fotobureau Hollandse Hoogte wordt georganiseerd. Marijn wint een contract bij fotobureau Hollandse Hoogte, €2000 vrij te besteden en een publicatie op LINDA.nl. Het artikel over Marijns winst (inclusief alle foto’s) vind je hier

Beeld: Hans Dekker

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡