Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM RedactiePraat #8: "Waarom doucht niemand meer NAAKT na de voetbal?"

24 maart 2023 · Leestijd 4 min

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In een kwartiertje nemen we jou mee in de wonderlijke wereld van de BEAM-redactie… En ja daar horen alle irritaties, hot-topics en geluksmomentjes bij. Met deze week: Merveille, Jelte en Gerben over NAAKT douchen na het sporten.

In deze aflevering van RedactiePraat hebben Jelte, Gerben en Merveille een pittige discussie over naakt douchen na voetbaltraining. Waar het vroeger doodnormaal was om poedelnaakt onder de douche te staan met je teamgenoten, kiezen nu veel jongeren om een onderbroek aan te houden. 

Gerben snapt het niet

Gerben: "Ik vind het gewoon enorm preuts, iedereen (jongens uit voetbalteam) heeft een piemel, de een is anders dan de ander maar daar hoef je je toch niet voor te schamen? Belachelijk dat iedereen dan in een keer een onderbroekje aan wil doen. Ik denk echt dat het goed is om andere 'naakte' lichamen te zien. Het helpt mij om in ieder geval niet alle naakte lichamen in verband te brengen met seksualiteit. Iets waar het internet daarentegen vaak niet bij helpt. Laatst ben ik met al mijn broers naar de naakt sauna geweest, ik denk ik klets hem er maar gewoon in, dat is toch juist geweldig dat je dat in een veilige omgeving gewoon kan doen."

Het helpt mij om niet alle naakte lichamen in verband te brengen met seksualiteit
Jelte weet het niet helemaal

Jelte: "Bij mijn vorige team stond ik wel gewoon helemaal naakt onder de douche. Een paar jaar geleden ging ik naar een met-onderbroek-aan-douchend-team. Ik snap heel goed wat Gerben zegt, sommige taboes moeten ook doorbroken worden. Ook al zou ik het prima vinden om naakt te douchen, doe ik het niet, omdat niemand anders het doet. Ik denk dat het best gezond is om soms je eigen naakte lichaam met dat van een ander (real life persoon) te vergelijken. Maar goed, hoe rete-spannend is dat?"

Maar goed, hoe rete-spannend is dat?
Merveille vindt het juist normaal

Merveille: "Het is toch juist normaal dat je zoiets niet met iedereen wil delen? Ik vind het juist belachelijk als mensen zeggen dat het raar is om niet naakt te douchen. Dat is toch logisch. Ik zou dat zelfs niet doen met mijn allerbeste vriendinnen. Mijn oud-teamleden douchten wel gewoon naakt, maar ik ging altijd gewoon gelijk naar huis. Ik vind dat niet fijn. Het is toch mijn lichaam. Sommige taboes moet je toch ook gewoon niet willen doorbreken?" 

Sommige taboes moet je toch ook gewoon niet willen doorbreken?
Adam en Eva dan?

Jelte: "Nou, dan ga ik het toch even christelijk maken. Wat gebeurde er in de bijbel dan?" Merveille onderbreekt hem: "Ik wist dat je dit ging zeggen! Adam en Eva zeker, die waren toch ook naakt? Ja dat betekent toch op geen enkele manier dat ik ook naakt moet zijn?" Gerben denkt er het zijne van: "Nou als het in de bijbel...-" Merveille zucht. "NOU, DOE DAN! Prima, als je hier naakt wil rondlopen, niemand houdt je tegen. Dat ga je toch niet doen!" schreeuwt ze lachend. 

Veilligheid 

Gerben: "Kijk, uiteindelijk maakt het niet heel veel uit en ik snap ook wel dat er veiligheid moet zijn. Ik zou het gewoon zo klote vinden als de conclusie is, dat naakt douchen met mensen van hetzelfde geslacht in 2023 niet meer kan, omdat er geen veiligheid meer is." Merveille reageert: "Ik denk dat het niet eens heel veel met veiligheid te maken heeft. Het gaat er gewoon om wat iemand fijn vindt of niet en kennelijk vinden veel jongeren naakt douchen na voetbal niet meer fijn. Bovendien is het altijd kwetsbaar en hoor je helaas genoeg gekke kleedkamer verhalen." 

Wat vind jij? 

Wij zijn benieuwd naar wat jij denkt! Vind jij het juist oké om naakt te douchen na de training? Laat je toch liever je ondergoed aan? Of zou je juist helemaal niet willen douchen met andere mensen? Laat het ons weten via een DM op Instagram of TikTok. Misschien bespreken we jouw reactie dan wel in de volgende RedactiePraat! 

BEAM RedactiePraat #6: 'Dit is de ALLERLAATSTE RedactiePraat...'

Lees ook over:

BEAM RedactiePraat #6: 'Dit is de ALLERLAATSTE RedactiePraat...'

Geschreven door

Gerben

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡