Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM goes green: help mee voor een beter klimaat

5 februari 2020 Leestijd 3 min

Aanstaande vrijdag (7 februari) is het Warmetruiendag! Tijdens deze actie zetten honderdduizenden Nederlands de verwarming een paar graden lager om het klimaat te sparen. En BEAM doet mee! We gaan niet alleen warme truien dragen, maar letten ook op onze overige uitstoot. Kies een klimaatje en doe mee!

Elke BEAM-redacteur staat op Warmetruiendag voor een ‘klimaatje’: een maatje met wie jij die dag kunt optrekken om het klimaat een beetje te ontlasten. Wie wordt jouw klimaatje? Scroll naar beneden voor uitleg en sluit je aan bij een 'team'!

1. Fietsen met Wilke

Gezonder voor mens en natuur: Wilke heeft besloten naar de BEAM-redactie te fietsen! De rit – die ze normaal met de trein aflegt (ook best duurzaam) – is meer dan 17 kilometer. Daar is ze dus wel een uurtje mee bezig! Support haar door ook de auto, bus of trein in te ruilen voor de fiets. (En een gebedje voor droog weer en wind in de rug kan ook geen kwaad.)

2. Zero waste met Henk-Jan

Brood in plastic zakjes, wegwerpbekertjes, ondergekladde post-its: afval is zo gemaakt. Daarom gaat Henk-Jan er alles aan doen om geen bijdrage te leveren aan de vuilniszak. Weg met die plasticsoep!

3. Pakketloos met Marlieke

Wist je dat het bestellen van pakketjes de grootste negatieve impact op het klimaat heeft voor ons Nederlanders? Ja, vliegen is ook superslecht, maar in ons land stoten we het meest CO2 uit met al onze online shopsessies. Daarom wordt Marlieke vandaag ambassadeur voor een pakketloos leven! Dus geef het door: pakketjes bestellen is super goor.

4. Zwerfafval rapen met Wouter

Peuken, drinkpakjes, plastic tasjes, kauwgom en snackbar-restjes: Wouter ruimt het op! Zie je vrijdag een blinkende straat? Dan is hij er vast langs gekomen met zijn afvalgrijper. Help je hem een handje mee? 

5. Vega(n) met Anouk

Als je een paar documentaires over de voedselindustrie hebt bekeken, snap je vast waarom Anouk tijdens Warmetruiendag haar voedingspatroon aanpast. Vlees gaat er bij haar niet in! Én: hoe minder dierlijke producten, hoe beter. Let’s go vega(n)!

Welk klimaatje kies jij?

Scroll naar beneden en wordt klimaatje van een van de BEAM-redacteuren!

Wil je de klimaatjes en hun missie volgen? Check onze stories op Instagram (@eobeam).

Check het nieuwste BEAM Magazine voor nog meer groene en duurzame inspiratie!

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕