Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Band Burgeon: “We willen het échte verhaal laten zien en horen”

11 december 2019 · Leestijd 3 min

Nederland kent een hoop christelijke muziek: Reyer, Hanne de Vries, De Rechtstaat en nog veel meer. Supervet natuurlijk en ondertussen timmeren ook een heleboel jonge christelijke artiesten hard aan de weg. Wat drijft hen en wat hopen ze met hun muziek te bereiken? Je leest het hier in de rubriek “Fresh Tunes”. Deze week: de christelijke country-popband Burgeon.

Ileane, jij bent een van de zangeressen van Burgeon. Wat zijn jullie voor band?

“Burgeon is een jonge band die christelijke country en akoestische pop speelt. We zijn begonnen als kerkbandje, met onder andere mijn vader als bassist en mijn vriend als gitarist. Na een tijdje voelden we de drang om eigen muziek te schrijven. We wilden ons persoonlijke verhaal vertellen en niet alleen covers spelen. Twee jaar geleden hebben we daarom onze eigen band Burgeon opgericht. In het Engels betekent het werkwoord ‘burgeon’ snel groeien en groter worden. Daarbij denken wij aan het mosterdzaadje uit de Bijbel: je moet ergens klein beginnen en dan groei je verder. Dat willen wij als band ook graag, zodat zoveel mogelijk mensen de boodschap en het verhaal van onze muziek mogen horen! We zijn als band lekker chaotisch, maar we hebben allemaal een grote passie voor muziek en het geloof.”

Wat voor muziek maken jullie?

“We spelen christelijke pop met invloeden van country en folk. Onze gitarist noemt het altijd ‘the wooden sound’, waar ik zelf een beetje om moet lachen. We gebruiken allemaal houten snaarinstrumenten, zoals gitaren, mandolines en ukeleles. Hierdoor klinkt de muziek heel warm en akoestisch.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Elk bandlid is christelijk en dat is ook de basis van waaruit we schrijven. We willen graag ons eigen verhaal vertellen over hoe het is om christen te zijn in deze wereld. Hiervan willen alle kanten belichten. Je kunt bijvoorbeeld heel erg twijfelen, zoeken naar je relatie met God of niet weten hoe je dingen moet aanpakken. Er gebeuren zoveel vreemde dingen: in hoeverre wil of kun je daarin meegaan als christen? In onze muziek proberen we onze eigen zoektochten en avonturen in het leven naar voren te brengen. Deze puurheid is erg belangrijk voor de band: we willen het échte verhaal laten zien en horen.”

Wat zijn jullie toekomstplannen?

"We zijn nu bezig met het opzetten van een theatertour voor kerken. Met de band willen we graag een eigen show, waarin we onze eigen nummers opvoeren en tegelijkertijd over de ideeën achter de teksten vertellen. Zo wordt onze muziek nog persoonlijker. Op die manier willen we het publiek aanzetten tot nadenken en enthousiasmeren over onze passie en het geloof. De tour gaat starten in 2020. Daar hebben we heel veel zin in!"

Geschreven door

Annemarijn

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡